S-a înființat Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România. PeliFilip susține proiectul

Unsprezece reprezentanţi ai pieţei de capital, companii şi persoane fizice, au fondat, în zilele de 1-5 ale acestei luni, Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) cu scopul implementării în România a celor mai bune practici de comunicare ale companiilor listate cu investitorii, se arată într-un comunicat remis astăzi de noua organizaţie Redacţiei noastre.

Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Franklin Templeton Management – Suc. Bucureşti, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani.

Proiectul a fost iniţiat de Daniela Şerban şi susţinut de compania de afaceri publice McGuireWoods Consulting şi societatea de avocatură PeliFilip.

Daniela Şerban, Preşedinte ARIR:

“Implementarea celor mai bune practici de IR înseamnă creşterea transparenţei companiilor listate prin îmbunătăţirea tehnicilor de comunicare cu investitorii, utilizarea de noi instrumente şi inovare în domeniu. Oportunitatea unui astfel de proiect vine în contextul creşterii vizibilităţii pieţei de capital româneşti pe plan internaţional din ultimii ani, recentelor listări ale companiilor private şi interacţiunii tot mai frecvente dintre investitori cu companiile locale.

Adrian Tănase, Director General BVB:

Mă bucur că iniţiativei, pe care Bursa de Valori Bucureşti a susţinut-o încă de la început, i s-au alăturat companii listate mari şi companii cu potenţial de listare, precum şi profesionişti în acest domeniu. Îmbunătăţirea transparenţei companiilor listate răspunde exigenţelor investitorilor, fie că vorbim de cei internaţionali sau locali, instituţionali sau individuali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here