RVA Insolvency este administratorul judiciar al Mic.ro

Tribunalul Bucuresti a aprobat intrarea in insolventa a Micro Retail, compania care administreaza reteaua de magazine Mic.ro. Instanta a admis si ca administratorul judiciar al companiei sa fie RVA Insolvency, firma condusa de Arin Stanescu.

Compania Micro Retail, apartinand omului de afaceri Dinu Patriciu, a solicitat intrarea in insolventa pe 14 februarie, dupa ce lantul de magazine a adunat datorii de peste 160 de milioane de euro. Inainte de aceasta data mai multi furnizori si parteneri de afaceri ai lantului de mazagine Mic.ro au cerut insolventa firmei controlate de Dinu Patriciu. Printre acestia se numara Tiriac Auto, Vel Pitar sau compania de taximetre Meridian.

In toamna anului 2011 Dinu Patriciu detinea o retea de 720 de magazine Mic.ro fixe si 110 magazine mobile. La inceputul acestui an au aparut informatii potrivit carora Dinu Patriciu negocia vanzarea retelei catre grupul international 7 Eleven, insa omul de afaceri a infirmat atunci orice negociere de acest fel. Cateva saptamani mai tarziu Dinu Patriciu cerea insolventa pentru o alta afacere de retail, legata de Mic.ro. Este vorba de unitatile de retail MACRO şi miniMAX Discount, folosite in principal pentru alimentarea magazinelor Mic.ro. In dosarul MACRO/miniMAX Discount, la Tribunalul Bucuresti sunt peste 40 de dosare in care fosti parteneri de afaceri si furnizori vor sa-si recupereze datoriile in instanta.