RVA a publicat tabelul creantelor Mic.ro. Datoriile depasesc 800 milioane de lei

RVA Insolvency, administratorul judiciar al Mic.ro, a publicat tabelul preliminar al creantelor companiei. Reteaua de retail fondata de omul de afaceri Dinu Patriciu are datorii de peste 811 milioane de lei, catre un numar de 709 societati comerciale. La acestea se adauga creante salariale in valoare de 9,49 milioane de lei, catre un numar de 5.260 de persoane.

Potrivit documentului citat, cel mai mare creditor al lui Dinu Patriciu este chiar el insusi. Astfel, Mic.ro are datorii de 288 de milioane de lei la Mercadia Holland NV, compania olandeza prin care Patriciu opera retelele Mic.ro si Minimax. In plus, Mic.ro mai are datorii de 19,6 milioane de lei si la societatea-sora Minimax Discount.

Clasamentul datoriilor Mic.ro continua cu banci de top din Romania. Societatea are creante de 83 milioane de lei catre Unicredit Tiriac Bank, 76 milioane de lei catre BCR, 44 milioane de lei catre Raiffeisen Bank, 31 milioane de lei catre Unicredit Leasing, 22 milioane de lei catre BRD – Groupe Societe Generale, si 20,9 milioane de lei la Raiffeisen Leasing.

O alta creanta semnificativa este cea de 53 de milioane de lei catre RKB Karoseriewerk GmbH, compania ce producea autoutilitarele in care functionau unitatile mobile Mic.ro.

Administratorul judiciar al Mic.ro si Minimax, RVA Insolvency, a anuntat recent ca va propune falimentul celor doua societati aflate in insolventa.