Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump, a depus cerere de protecţie în caz de faliment

Rudy Giuliani Foto: Jose Luis Magana / AP / Profimedia
Rudy Giuliani Foto: Jose Luis Magana / AP / Profimedia

Fostul avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a solicitat joi, la New York, protecţie legală în caz de faliment, invocând datorii care includ un verdict civil recent împotriva lui, de aproape 150 de milioane de dolari, pentru că a defăimat lucrătorii electorali din Georgia în timp ce acţiona ca avocat pentru fostul preşedinte Donald Trump, transmite CNBC.

Acţiunea lui Rudy Giuliani, care a fost și primar al New York-ului, a venit la o zi după ce un judecător federal din Washington, D.C. i-a ordonat să înceapă să plătească celor doi lucrători electorali daunele pe care le datora pentru procesul lor împotriva lui, notează agenția News.ro.

Dosarul lui Giuliani privind falimentul, conform legii cunoscute sub numele Capitolul 11, estimează că are active cu valori cuprinse între 1 milion şi 10 milioane de dolari şi datorii estimate între 100 şi 500 de milioane de dolari.

Avocaţii săi în cazul falimentului au spus într-un comunicat: „Declararea falimentului nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Nimeni nu ar fi putut crede în mod rezonabil că primarul Giuliani va fi capabil să plătească o sumă atât de mare de pedeapsă” în cazul defăimării, au spus avocaţii Heath Berger şi Gary Fischoff.

„Capitolul 11 îi va permite primarului Giuliani oportunitatea şi timpul de a depune recurs, oferind în acelaşi timp transparenţă pentru finanţele sale sub supravegherea instanţei de faliment, pentru a se asigura că toţi creditorii sunt trataţi în mod egal şi echitabil pe tot parcursul procesului”, au spus avocaţii.

Material preluat. Sursa: Hotnews.ro