RTPR Allen & Overy si TSAA, in preluarea World Class Romania de catre Resource Partners

Fondul de private equity Resource Partners a preluat, alaturi de  trei manageri ai companiei, un pachet  majoritar, de 71%, din reteaua de centre  de fitness World Class Romania, de la fondul norvegian de investitii NorgesInvestor.

In aceasta tranzactie, a carei valoare nu a fost precizata, Resource Partners a fost consiliat de RTPR Allen & Overy si de Ernst & Young, in timp ce echipa de management a fost consiliata de Capital Partners si TSAA. Fondul norvegian de investitii NorgesInvestor a fost asistat juridic de firma suedeza de avocatura Magnusson.

Tranzactia, care marcheaza  prima investitie a Resource Partners in Romania, a constat si intr-un proces de management buy-out (preluare de catre manageri). Cei trei executivi, proaspat actionari minoritari ai World Class Romania, sunt Mikael Fredholm, CEO World Class International, Milan Mirkovic, director de dezvoltare, si Gabriel Vasilescu, director de operatiuni al companiei.

Mikael Fredholm, CEO al World Class, spune: „Ne bucuram sa participam alaturi de Resource Partners la achizitia World Class Romania si vedem un potential  enorm  in cresterea pietei de fitness din Romania. Cu ajutorul partenerului nostru, vom putea  sa dezvoltam mai departe reteaua de cluburi si sa cream un mediu de antrenament de inalta calitate in cluburile noastre”.

Dan Farcasanu,  Investment Director al Resource Partners,  spune:  „Suntem  incantati  sa incheiem  un parteneriat cu o echipa de management foarte puternica  pentru  a achizitiona cel mai important  lant de centre   de  fitness  din  Romania.  Credem  in dezvoltarea   acestei  companii  si  in  potentialul   sau  de consolidare in Romania, atat  in Bucuresti, cat si in alte orase. Acest prim proiect in Romania se aliniaza strategiei  Resource Partners  de a investi in companii din sectorul  de consum si de a sustine echipe de management competente din Europa Centrala”.

La  World  Class,  avem  un  motto:  nu  este  doar  fitness,  este  parte  din  viata.  World  Class  inspira performanta in toate aspectele vietii si isi propune  sa fie o formula  pentru  o viata  mai sanatoasa. Obiectivul nostru acum este de a deveni liderul pietei nordice oferind membrilor nostri cel mai puternic brand, cele mai bune sali, cei mai buni experti si programe.  Facem investitii semnificative pentru  a oferi membrilor nostri cea mai atractiva experienta.  Intelegem faptul ca membrii nostri ni se alatura avand un obiectiv precis, doar pentru  un sezon sau pe termen  lung, astfel incat suntem  pregatiti  sa le sustinem aspiratiile cu o ridicata flexibilitate”, a spus Johan Lundström, Managing Director al World Class Suedia.

Resource Partners este o companie ce administreaza fonduri de private equity axate pe Polonia si Romania.

World Class este cel mai mare lant de centre  de fitness din Romania, introducand  conceptul  de cluburi de  fitness  moderne  in anul  2000,  atunci  cand  a deschis  primul sau  centru  in Bucuresti. De atunci, compania  si-a extins  reteaua pana  la 11 cluburi in 3 orase  din Romania.