RTPR Allen & Overy si Bondoc & Asociatii, in vanzarea retelei de sanatate Regina Maria

Firma de avocatura RTPR Allen & Overy a oferit consultanta juridica Advent International Corporation in legatura cu vanzarea Centrului Medical Unirea S.R.L. – operatorul de servicii medicale ce isi desfasoara activitatea sub sigla „Regina Maria” – catre fondul de investitii Mid Europa Partners, una dintre cele mai mari firme de private equity, axata pe Europa Centrala si de Est si Turcia.

Costin Taracila (Managing Partner), Alina Stavaru (Counsel) si Roxana Ionescu (Senior Associate) au coordonat echipa RTPR Allen & Overy care a asistat Advent International in aceasta tranzactie. Din echipa au mai facut parte Ana Eremia, Diana Dimitriu, Andrei Mihul, Raluca Deaconu, Laurentiu Tisescu, Adrian Cristea, Monica Marian (Associate). Hugh Owen, Partner in biroul Allen & Overy din Budapesta, a acordat consultanta pe aspectele de drept englez ale tranzactiei.

Ne bucura incheierea cu succes a acestei tranzactii si le multumim Advent International Corporation pentru increderea acordata RTPR Allen & Overy si de aceasta data. Advent este unul dintre clientii nostri cu care am colaborat excelent si pentru alte tranzactii precum exit-ul din Ceramica Iasi sau achizitia Centrului Medical Unirea”, a declarat Costin Taracila.

Din partea Mid Europa, in tranzactie au fost implicati Csanad Daniel, Tas Tobias, Albert Jelinek si Bartosz Malecki, avandu-i alaturi pentru consiliere juridica pe avocatii de la White & Case si Bondoc si Asociatii, pe Ernst&Young pentru consiliere financiara si Banca Comerciala Romana (Erste Group), in calitate de consultant M&A si banca finantatoare a tranzactiei.

In prezent, tranzactia este supusa aprobarii anti-trust, din partea Consiliului Concurentei, si se asteapta a fi finalizata in ultimul trimestru al anului 2015.

Avem convingerea ca in perioada urmatoare, cu suportul noilor actionari, vom accelera ritmul de crestere al companiei. Credem ca expertiza cu care vine Mid Europa in domeniul serviciilor medicale va contribui la succesul proiectelor noastre”, spune  Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

Regina Maria are aproximativ 300.000 de abonamente corporate, fiind principalul operator privat de servicii de sanatate premium din Romania, cu o prezenta nationala prin 22 de locatii proprii din Bucuresti si din tara.

Regina Maria reprezinta o platforma de dezvoltare puternica pentru capitalizarea oportunitatilor semnificative de crestere in piata serviciilor medicale din Romania. Reteaua de sanatate Regina Maria are o baza de clienti corporate si retail in crestere”, apreciaza Nikolaus Bethlen, Partener al Mid Europa care conduce activitatile companiei in tara.

Mid Europa Partners, o firma independenta de private equity de top, operand din Londra, Budapesta, Varsovia si Istanbul, consiliaza si administreaza fonduri totale de aproximativ 4,2 miliarde de euro.

Anul trecut, Regina Maria a avut afaceri la nivel de grup de 55 milioane de euro, iar pentru 2015 vrea sa ajunga la 67 milioane de euro.

RTPR a fost infiintata in anul 2004 si activeaza in asociere cu firma londoneza Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipa de 43 de avocati, inclusiv 5 parteneri – Costin Taracila, Victor Padurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, precum si Domnul Profesor Lucian Mihai, ca Of counsel.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finantari, fuziuni si achizitii, piete de capital, insolventa si restructurari, concurenta, dreptul muncii, dreptul proprietatii intelectuale, litigii si arbitraj, consultanta pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicatii, finantare, real estate si industria farmaceutica.