RTPR Allen & Overy si Biris Goran, in tranzactia prin care fondul de investitii Catalyst a preluat 13% din dezvoltatorul de jocuri on-line Green Horse Games

Fondul de investitii Catalyst Romania, administrat de 3TS Capital Partners, a cumparat un pachet minoritar de actiuni, de 13%, din Green Horse Games si a devenit, astfel, actionar al producatorului de jocuri. Finantarea reprezinta o infuzie de capital, obiectivul ei fiind acela de a sustine extinderea pe plan international a companiei Green Horse Games.

Potrivit unor surse din piata, Catalyst Romania a fost consiliat, in aceasta tranzactie, de RTPR Allen & Overy, avocatii “traditionali” ai fondului de investitii, in timp ce de partea producatorului de jocuri s-au aflat avocatii de la Biris Goran.

Ca urmare a acestei investitii, Catalyst Romania devine actionar minoritar, intreaga participatie a fondului fiind directionata catre cresterea companiei. Finantarea va alimenta extinderea Green Horse Games pe alte piete, in principal prin intensificarea activitatilor de marketing si cresterea echipei”, arata un comunicat al companiei.

Valoarea tranzactiei si participatia detinuta in Green Horse Games nu au fost facute publice de catre cei de la Catalyst.

Simultan cu infuzia de fonduri realizata de catre Catalyst Romania, la majorarea de capital a Green Horse Games a participat si Malin-Iulian Stefanescu, actionar minoritar si primul investitor care a sustinut proiectul fondatorilor.

Aceasta este cea de-a doua investitie a lui Malin-Iulian Stefanescu in compania de jocuri sociale. In 2013, unul dintre fondatorii Green Horse Games, George Lemnaru (foto articol), a primit o prima runda de finantare din partea investitorului roman, pentru o pondere de 11,5% din companie.

Fondata de catre George Lemnaru si Alex Stroe, Green Horse Games este o companie de gaming social care dezvolta jocuri interactive sociale, valorificand puterea comunitatilor online.

Principalul produs al companiei este LigaUltras.com, un joc social care urmareste sa reuneasca suporterii de fotbal din intreaga lume. Fondatorii urmaresc sa extinda succesul Liga Ultras si pe cat mai multe piete din Europa, Asia si America de Sud si sa continue planurile de dezvoltare a unor noi produse de gaming social.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE.

Pana in prezent, Catalyst Romania a asigurat finantare pentru www.avocatnet.ro, Simartis Telecom si www.elefant.ro. Fondul sustine IMM-urile autohtone care activeaza in special in domeniile TMT cu investitii cuprinse intre 200.000 euro si 2 milioane de euro. Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.