RTPR Allen & Overy alaturi de REGINA MARIA la finalizarea tranzactiei privind achizitia Ponderas

RTPR Allen & Overy a oferit consultanta juridica operatorului de servicii medicale private REGINA MARIA in legatura cu achizitia spitalului Ponderas, singurul Centru de Excelenta in Chirurgia Metabolica si Bariatrica din Estul Europei cu dubla acreditare – europeana si americana. Tranzactia a fost finalizata in mai putin de doua luni de la semnarea contractului de vanzare-cumparare.

„PONDERAS a pornit ca un proiect extrem de ambitios, pe care l-am urmarit si apreciat inca de la inceput. Am remarcat, de-a lungul timpului, valorile comune, preocuparea permanenta pentru calitatea actului medical, grija fata de pacient, performanta echipelor medicale. Pentru noi, PONDERAS devine cel mai mare spital al Retelei, cu care vom construi si mai mult pe zona de calitate si excelenta medicala. Am fost consiliati pe parcursul tranzactiei de echipa RTPR Allen & Overy, pe advice-ul profesionist al carora ne-am bazat in ultimii ani. Este reconfortant cand ai alaturi avocati care iti cunosc si inteleg nevoile in contextul unui proiect. Le multumesc pentru implicarea de care au dat dovada si de aceasta data, ajutandu-ne sa inchidem cu succes o tranzactie cheie pentru noi.”, a declarat Fady Chreih, CEO al retelei de sanatate REGINA MARIA.

Din echipa RTPR Allen & Overy care a consiliat Reteaua de sanatate REGINA MARIA au facut parte Costin Taracila (Managing Partner), Roxana Ionescu (Senior Associate) (foto) si Andrei Mihul (Associate).

Roxana Ionescu ne-a declarat: „Finalizarea tranzactiei intr-un termen scurt de la semnare se datoreaza efortului sustinut depus de parti pentru indeplinirea conditiilor precedente, dar si profesionalismului Consiliului Concurentei care a emis decizia de autorizare in urma analizei concentrarii economice in termen de o luna de la depunerea notificarii, ceea ce confirma trendul pozitiv raportat de autoritate de micsorare a termenului de analiza a concentrarilor. Multumim inca o data Regina Maria si Mid Europa Partners pentru increderea acordata pe parcursul acestei tranzactii extrem de importante.”

RTPR Allen & Overy continua sa asiste Regina Maria atat in activitatea curenta, cat si in cadrul proiectelor de achizitii. RTPR Allen & Overy a fost alaturi de Advent International la achizitia Centrului Medical Unirea in anul 2010, urmata de achizitia Euroclinic Hospitals si a bancii de celule stem Stem Health. In august 2015, RTPR Allen & Overy a asistat Advent International in cadrul procesului de vanzare a grupului Regina Maria catre actualul actionar Mid Europa Partners.

La nivel european Allen & Overy a fost desemnata „Firma de avocatura a anului in Europa” de catre Chambers & Partners, iar in clasamentele Dealogic M&A Analytics practica de private equity s-a situat pe primul loc in 2015 pentru buyout-uri atat dupa valoare, cat si dupa numarul tranzactiilor.