RTPR Allen & Overy, alaturi de Electrica S.A. intr-un moment istoric: cel mai mare IPO din Romania si prima privatizare cu vanzare de pachet majoritar realizata prin bursa

Firma de avocatura RTPR Allen & Overy a oferit consultanta juridica emitentului Electrica S.A. in oferta publica primara de actiuni si certificate de depozit, urmata de listarea duala pe Bursa de Valori Bucuresti si pe cea de la Londra (prin GDR-uri).

Loredana Boeru (foto), avocat specializat in piete de capital in cadrul RTPR Allen & Overy, a declarat: „Tranzactia reprezinta o premiera in multe privinte pe piata din Romania: prima privatizare prin vanzare de pachet majoritar prin bursa, cel mai mare IPO din Romania de pana acum, prima emisiune de GDR-uri avand la baza actiuni nou-emise. A fost un proces complex, cu multe etape, de la reorganizarea grupului si modelarea perimetrului tranzactiei, due diligence asupra sase companii din grupul Electrica, modificari si clarificari legislative, structuri noi inovative, listarea unei companii holding de interes strategic, pana la finalizarea unui IPO recunoscut astazi de catre toate partile implicate ca fiind unul istoric. Fundamental totusi pentru succesul acestei tranzactii a fost dedicatia totala a echipei de proiect din partea Electrica SA, condusa de dna Alexandra Borislavschi, precum si a plusului de experienta oferit de  Departamentul pentru Energie.”

Mihai Ristici

Tranzactia a implicat noua luni de munca intr-o echipa mixta din cadrul a 3 birouri ale Allen&Overy – Bucuresti, Londra si Frankfurt. Echipa a fost condusa in Bucuresti de Mihai Ristici (foto) si Loredana Boeru, in Frankfurt de Gernot Wagner si in Londra de James Roe, si i-a inclus de asemenea pe Costin Taracila, Anca Rusu, Victor Rusu, Ana Maria Eremia, Adrian Cristea, Valentin Hirit, Adrian Cazan, Sorin Berbece, Diana Dimitriu, Adriana Dobre, Adrian Ghilasi, Ilinca Iliescu, Alexandra Ivancia, Andrei Mihul, Vlad Stamatescu, Laurentiu Tisescu (Bucuresti), Susanne Lenz si Oliver Reimers (Frankfurt) si Michael Snook si Michael Hossack (Londra).

RTPR a fost infiintata in anul 2004 si activeaza in asociere cu firma londoneza Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipa de 43 de avocati, inclusiv 4 parteneri – Costin Taracila, Victor Padurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, precum si profesorul Lucian Mihai, ca of counsel.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finantari, fuziuni si achizitii, piete de capital, insolventa si restructurari, concurenta, dreptul muncii, dreptul proprietatii intelectuale, litigii si arbitraj, consultanta pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicatii, finantare, real estate si industria farmaceutica.