RTPR Allen & Overy alaturi de Catalyst Romania in investitia in Vector Watch

Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA in asociere cu Allen & Overy LLP a oferit consultanta juridica fondului de private equity Catalyst Romania administrat de 3TS Capital Partners cu privire la cea mai recenta investitie in grupul Vector Watch (creatorii ceasurilor inteligente). Tranzactia a fost implementata printr-o majorare de capital la nivelul societatii mama din Olanda a grupului Vector Watch la care au participat atat Catalyst Romania cat si alti investitori privati.

Echipa RTPR Allen & Overy a fost compusa din Costin Taracila (Managing Partner), Alina Stavaru (Counsel), Laurentiu Tisescu (Associate) si Ilinca Iliescu (Junior Associate) si a implicat asistenta atat cu privire la due diligence-ul juridic cat si la negocierea documentelor tranzactiei.

Alina Stavaru (counsel) a declarat: „Suntem deosebit de onorati ca si de aceasta data am avut ocazia de a asista Catalyst cu privire la inca una din investitiile sale de succes din acest domeniu. A fost o tranzactie foarte frumoasa si foarte intensa care s-a derulat intr-un timp destul de scurt, succesul fiind datorat in mare parte si faptului ca toate partile implicate au avut o abordare extrem de matura si profesionista. Avem incredere ca acest business va continua sa creasca si va avea rezultate deosebite atat pe plan local cat si pe plan international si suntem bucurosi sa fim parte din aceasta poveste de succes.

RTPR a fost infiintata in anul 2004 si activeaza in asociere cu firma londoneza Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipa de 43 de avocati, inclusiv 5 parteneri – Costin Taracila, Victor Padurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, precum si Domnul Profesor Lucian Mihai, ca Of counsel.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finantari, fuziuni si achiziţii, piete de capital, insolventa si restructurari, concurenta, dreptul muncii, dreptul proprietatii intelectuale, litigii si arbitraj, consultanta pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicatii, finantare, real estate si industria farmaceutica.

Printre tranzactiile importante in care RTPR Allen & Overy a oferit recent consultanta se numara:

  • Advent International Corporation in legatura cu vanzarea Centrului Medical Unirea S.R.L. – operatorul de servicii medicale ce isi desfasoara activitatea sub sigla „Regina Maria” – catre fondul de investitii Mid Europa Partners.
  • CA Immobilien Anlagen pentru vanzarea portofoliului de proiecte logistice din Romania si Polonia catre fondul PointPark Properties.
  • Resource Partners in legatura cu achizitia retelei de centre de fitness World Class din Romania.
  • Banco Comercial Portugues, cea mai mare banca din Portugalia, in legatura cu vanzarea Bancii Millennium catre OTP Bank.
  • Facebook in legatura cu achizitia grupului LiveRail.
  • 3TS Capital Partners in legatura cu achizitia a 23% din pachetul de actiuni din Simartis Telecom.
  • Pamplona Capital Partners III in legatura cu achizitia pachetului majoritar din Alvogen Group, o companie farmaceutica multinationala axata pe dezvoltarea, productia si comercializarea medicamentelor generice complexe.
  • Enterprise Investors (PEF V Information Technology) in tranzactia prin care PEF V Information Technology si-a vandut participatiile in Siveco Romania catre Siveco International printr-o tranzactie de tip MBO (Management Buyout).
  • DHL in legatura cu vanzarea catre Abris Capital Partners a societatii Cargus International (operatiunile de curierat intern din Romania).

ecaterina.virgolici@lhm.ro