Romanian Energy Awards 2015. TZA, ”Firma de Avocatura a Anului in Energie”

Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata ”Firma de Avocatura a Anului in Energie”, marti, 12 mai 2015, in cadrul celei de-a 4-a editii anuale a Galei Premiilor de Excelenta in Energie – Romanian Energy Awards 2015, organizata de publicatia The Diplomat la hotelul Crowne Plaza din Bucuresti.

Premiul, acordat ca urmare a deciziei unui juriu format din reputati specialisti in domeniul energiei, i-a fost inmanat reprezentantului TZA la eveniment, Sorin Vladescu (foto articol), coordonatorul Departamentului de Energie al firmei de avocatura, de catre Elena Popescu, Director General, Directia de Energie si Mediu, Ministerul Energiei, Companiilor Mici si Mijlocii. Membrii juriului au remarcat evolutia pozitiva a activitatii in ultimul an, multitudinea si varietatea mandatelor Tuca Zbarcea & Asociatii in domeniul energiei, dar si al petrolului si gazelor naturale. Potrivit datelor publice, casa de avocatura s-a implicat anul trecut cu precadere in proiecte de energie nucleara, proiecte de productie de energie electrica pe baza de gaze naturale si de eficienta energetica. De asemenea, echipa firmei a asigurat suportul legal necesar clientilor activand pe piata de petrol si gaze in tranzactii precum achizitia de participatii in acorduri petroliere cu privire la explorarea si exploatarea unor perimetre petroliere sau pentru extinderea retelelor de statii de distributie carburanti. Alte proiecte in care avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii au fost implicati au vizat structurarea proceselor de comercializare a titeiului, produselor petroliere si gazelor naturale (inclusiv din perspectiva posibilitatilor de export).

Sorin Vladescu, avocat cu o experienta de 16 ani, coordoneaza Departamentul de Energie al Tuca Zbarcea & Asociatii. In cadrul aceluiasi departament activeaza si un al doilea partener, Irina Moinescu, avocat cu o experienta de 14 ani, iar de la 1 ianuarie 2015, echipei de parteneri i s-a alaturat Sebastian Radocea, cu o activitate profesionala de 16 ani. Tuca Zbarcea & Asociatii are o echipa formata din 8 avocati specializati in domeniul energiei electrice.

Coordonatorul practicii Tuca Zbarcea & Asociatii in domeniul Petrolului si Gazelor naturale este Cornel Popa, partener cu o experienta practica de 20 ani. Al doilea partener coordonator al echipei de avocati specializati in consultanta juridica acordata jucatorilor din industria petrolului este Cristian Radu, cu 11 ani de experienta. Tuca Zbarcea & Asociatii are o echipa formata din 7 avocati specializati in domeniul petrolului si gazelor naturale.

Tuca Zbarcea & Asociatii este cotata de ani de zile pe prima pozitie in toate directoarele de specialitate – Legal 500, Chambers Europe etc – in ceea ce priveste expertiza in domeniul Energiei si Resurselor Naturale. De exemplu, in analiza efectuata la nivelul pietei din Romania, Legal 500 nota faptul ca echipa de avocati specializati in Energie si Resurse Naturale impresioneaza clientii prin „calitatea excelenta a serviciilor oferite si promptitudine”.

Gala Premiilor de Excelenta in Energie – Romanian Energy Awards 2015

Publicatia The Diplomat-Bucharest a organizat cea de-a 4-a editie anuala a Galei Premiilor de Excelenta in Energie – Romanian Energy Awards 2015, pe 12 mai 2015, in cadrul Crowne Plaza Hotel, Bucuresti.

In cadrul evenimentului, The Diplomat-Bucharest a lansat anuarul Romanian Energy and Resources Overview 2015, o analiza a Who’s Who si a proiectelor care au definit acest sector in ultimul an, reflectand evolutia si tendintele sectorului energetic din Romania.

Evenimentul a reunit reprezentanti ai autoritatilor guvernamentale, ai organismelor de reglementare in domeniul energiei, jucatori de top din domeniul productiei si distributiei de energie, trading, resurse (petrol, gaz, carbune, hidro energie regenerabila), finantare, legislatie, consultanta, implicati in dezvoltarea si monitorizarea celui mai dinamic sector din economie.

Juriu

Iulian Iancu, Presedinte Comitetul pentru Industrii si Servicii, Camera Deputatilor

Mihai Albulescu, Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Companiilor Mici si Mijlocii

Elena Popescu, Director General, Directia de Energie si Mediu, Ministerul Energiei, Companiilor Mici si Mijlocii

Bogdan Marius Chiritoiu, Presedinte, Romanian Competition Council

Zoltan Nagy-Bege, Membru al consiliului de administratie, ANRE

Alexandru Valeriu Binig, Partener EY

Silvia Vlasceanu, Director executiv al Federatiei Patronala a Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie-ACUE

Ciprian Diaconu, Director, Transelectrica

Virgil Musatescu, Profesor, Doctor Inginer ,Universitatea Tehnica Bucuresti

Aflata la cea de-a patra editie anuala, Gala de premiere pentru companii si manageri in domeniul energetic s-a dezvoltat inca din primul an de la lansare intr-o platforma autentica de apreciere a performantei si intr-un reper pentru economia din Romania.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul partenerilor gold CEZ Group si Veolia, partenerii Adrem Invest, EnergoBit, EximBank, Vimetco Alro, partenerii strategici Consiliul Concurentei, Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER), Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE), Comitetul National Roman al CIGRE – CNR-CIGRE, Federatia Patronala a Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE), COGEN Romania, Centrul Roman al Energiei – CRE, Transelectrica, World Energy Council. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de participarea EY, Nalco Romania, Retrasib si suportul Lacerta si Crowne Plaza Hotel.

Gala de premiere 2

Castigatorii Galei Romanian Energy Awards 2015:

TRANZACTIA ANULUI IN ENERGIE – ELECTRICA;

INSTITUTIA FINANTATOARE PENTRU PROIECTE IN ENERGIE – BANCA COMERCIALA ROMANA;

FIRMA DE AVOCATURA IN ENERGIE – TUCA ZBȂRCEA & ASOCIATII;

MANAGERUL ANULUI IN ENERGIE – VICTOR IONESCU, GENERAL DIRECTOR, OPCOM;

PREMIUL PENTRU INITIATIVA IN ENERGIE – ASOCIEREA ADREM INVEST – E.ON ROMANIA;

PERSONALITATEA ANULUI IN ENERGIE – NICULAE HAVRILET, PRESIDENT, ANRE;

PREMIUL PENTRU EXCELENTA IN INTREAGA ACTIVITATE – DR. GHEORGHE BALA, EXECUTIVE GM,, WEC / RNC;

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – UNIVERSITATEA TEHNICA CLUJ NAPOCA;

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI PENTRU PROIECTE DE FINANTARE IN ENERGIE – BERD;

COMPANIA ANULUI IN SECTORUL PETROL SI GAZE – GRUP SERVICII PETROLIERE;

PROIECTUL ANULUI IN SECTORUL PETROL SI GAZE – ANRM – TRANSGAZ, IASI-UNGHENI PIPELINE;

COMPANIA ANULUI IN ENERGIA ELECTRICA – BEPCO;

PROIECTUL ANULUI IN ENERGIA ELECTRICA – ANRE-OPCOM-TRANSELECTRICA, 4M MARKET COUPLING;

COMPANIA ANULUI IN ENERGIA REGENERABILA – STEAG ENERGIE ROMANIA;

PROIECTUL ANULUI IN ENERGIA REGENERABILA – SORTILEMN- ENERGY SERV;

FURNIZORUL DE TEHNOLOGIE IN ENERGIE – ELECTROMAGNETICA;

COMPANIA DE INGINERIE PENTRU PROIECTE IN ENERGIE – PETROSTAR;

COMPANIA DE SERVICII PENTRU PROIECTE IN ENERGIE – ELSACO;

PROGRAMUL DE EFICIENTA ENERGETICA A ANULUI – SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA-CARREFOUR, ENERGY EFFICIENCY PARTNERSHIP;

COMPANIA ANULUI IN ENERGIE – ROMGAZ.