Romania, vizata de trei tranzactii regionale. Ce firme de avocatura au fost implicate

Trei tranzactii regionale, doua dintre ele cu epicentrul in Polonia, cealalta, in Germania, s-au desfasurat recent, printre tarile vizate de deal-uri numarandu-se si Romania.

Prima tranzactie a constat in vanzarea companiei Home.pl, din portofoliul fondului de capital privat Value4Capital, catre societatea 1&1 Internet SE, o filiala a grupului United Internet. Pentru a fi finalizata, achizitia, a carei valoare este apreciata la aproximativ 150 de milioane de euro, asteapta aprobarea autoritatilor de concurenta.

Value4Capital a fost asistat in acest deal de catre un consortiu format firma de avocatura CMS si consilierii financiari Ernst & Young, PwC si ING Bank.

De cealalta parte, cumparatorul, 1&1 Internet SE, furnizor de servicii de internet prezent in tari ca Polonia, Germania, Austria, Marea Britanie, Romania, Franta, Spania, Italia, SUA, Canada si Mexic, a beneficiat de consultanta juridica oferita de firma de avocatura White & Case.

Cea de-a doua tranzactie a presupus preluarea grupului IN tIME, detinut de fondul Equistone Partners Europe, de catre compania Super Group Limited. Evaluata la 153,5 milioane de euro, tranzactia ar trebui sa se incheie la toamna, odata cu aprobarea obtinuta din partea Bancii Centrale a Africii de Sud.

Super Group, o companie de logistica de transport si mobilitate, listata la Johannesburg Securities Exchange (JSE), cea mai mare bursa din Africa, si care ofera solutii de tipul “supply chain” (retea de distributie sau lant de aprovizionare implicat in deplasarea unui produs sau serviciu de la furnizor la client), management de flote si servicii “dealership”, a contractat, in acest deal, serviciile de asistenta juridica ale societatii juridice White & Case. Vanzatorul, Equistone Partners Europe, a apelat la consilierea firmei germane de avocatura P+P Pollath + Partners.

Grupul IN tIME are sediul central in Germania si sedii secundare in Suedia, Ungaria, Romania, Cehia si Polonia, acoperind, de asemenea, si alte 13 state europene. Grupul opereaza in sectorul logistic si livrare servicii, cu preponderenta in industria auto.

In fine, cea de-a treia tranzactie a constat in listarea, pe bursa din Varsovia (GPW), a IPF Investments Polska, companie ce apartine grupului financiar International Personal Finance plc (IPF plc). In aceasta emisiune de obligatiuni, IPF Investments Polska a fost asistata juridic de firma de avocatura CMS. Aceasta este cea de-a doua listare pe bursa a companiei poloneze, ea fiind deja prezenta pe bursa corespondenta din Londra.

IPF plc este specializat in imprumuturi in numerar, iar fondurile obtinute in urma emisiunii de obligatiuni vor fi folosite pentru dezvoltarea unor operatiuni aflate in curs de desfasurare. Grupul opereaza in tari precum Polonia, Lituania, Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria si Mexic. Ofera, de asemenea, servicii digitale in Finlanda, Estonia, Letonia si Australia. In polonia, IPF plc detine Provident Polska SA.

Sursa stirilor: CEE Legal Matters.