Rezultate exceptionale obtinute de echipa Facultatii de Drept in cadrul concursului Willem Vis

Echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti este mandra castigatoare a mai multor distinctii remarcabile atat la faza scrisa cat si la faza orala a concursului Willem Vis, editia a 13-a care s-a desfasurat la Hong Kong in perioada 7-13 martie 2016 si editia a 23-a care s-a desfasurat la Viena in perioada 19-25 martie 2016. 

Echipa a castigat la Viena mentiune la categoria Frédéric Eisemann pentru cea mai buna echipa din cadrul fazei orale si a ajuns pana in runda de 32, depasind astfel aproximativ 300 de echipe reunite din intreaga lume.

Este cea mai buna performanta de pana acum a echipei noastre (si a oricarei echipe din Romania) la competitia din Viena, dupa peste 10 participari. In plus, echipa a obtinut mentiune (urmatoarea distinctie dupa locurile 1, 2 si 3) la categoria Pieter Sanders pentru cel mai bun memoriu pe seama reclamantului.

Echipa a fost antrenata de un colectiv alcatuit din dna. av. drd. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din Bucuresti si la Collège Juridique d’Etudes Européennes, dl. av. drd.Vladimir Diaconita, cadru didactic la Universitatea din Bucuresti si dna. av. Mihaela Gherghe, avocat in cadrul firmei de avocatura Rizoiu & Asociatii. Echipa s-a bucurat si de sprijin din partea unor fosti participanti la concurs.

Site-urile oficiale, unde puteti obtine informatii suplimentare si listele complete ale castigatorilor:

Hong Kong:

http://www.cisgmoot.org

Viena:

https://vismoot.pace.edu/

Preselectia pentru echipa care va reprezenta Universitatea din Bucuresti la editia urmatoare a concursului (2017) se va desfasura la data de 22 aprilie 2016, incepand cu ora 18. Pentru a va inscrie la preselectie, cei interesati sunt rugati  sa transmita CV-ul in limba engleza, alaturi de fotografie si date de contact (telefon si adresa de email), la adresa de e-mail concurs.willemc.vis@gmail.com, data limita de inscriere fiind 15 aprilie 2016.

Felicitari castigatorilor si mult succes candidatilor!

ecaterina.virgolici@lhm.ro