REȚEAUA binefecătorilor din avocatură

Alina Pantilică, de la Peli FILIP, este avocatul cu numărul 78 intrat în corpul de elită dispus să apere drepturile oamenilor nevoiași din România

La aniversarea a 3 ani de la lansarea  ”Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului”, corpul de elită al avocaților români dispuși să muncească gratis pentru a apăra drepturile oamenilor care nu-și pot permite să angajeze un avocat bun a ajuns la 78 de membri. Ultima achiziție a acestei ”Rețele” este cunoscuta avocată Ana Pantilică, din cadrul SCA ”Peli Filip”.

”Ne bucurăm că a venit alături de noi și-i urmăm doamnei Pantilică la cât mai multe cauze pro bono soluționate”, a transmis Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), organizația nonguvernamentală, înființată în România în 2013, care a pus bazele Rețelei Pro Bono în martie 2015.

Au inspirat și alte state membre ONU

ACTEDO a finalizat la sfâșitul anului trecut raportul cu privire la evoluția drepturilor omului în România în ultimii cinci ani și a stabilit un set de 19 măsuri / recomandări pentru statul român, parte dintre ele fiind preluate și de alte state membre ONU.

Bilanț după 3 ani de activitate pentru rețeaua pro bon

  • A ajuns la 78 de avocați din 14 județe și Municipiul București;
  • Se apropie de 200 de beneficiari direcți sprijiniți în accesul la justiție;
  • Acoperă cu profesionalism 6 arii de practică în drepturile omului: sănătate, violență de gen, încălcări ale drepturilor persoanelor cu dizabilități, discriminare, drepturi parentale, drepturi locative;