Retailerul Profi este anchetat de Garda Financiara

Retailerul Profi, detinut de fondul de investitii Enterprise Investors, a fost controlat de Garda Financiara la finalul saptamanii trecute in contextul in care reteaua a primit reclamatii ca vinde prea ieftin uleiul marca proprie Proxi.

Potrivit Ziarului Financiar, reprezentantii Profi au precizat ca vindeau cu 4,99 lei litrul de ulei, in timp ce pretul unei sticle de ulei in comert este situat intre 6 si 12 lei pentru un brand cunoscut si 5 si 7 lei pentru marci private.

Oficialii Profi adauga faptul ca in prezent nu stiu rezultatul anchetei.Mai multe magazine au fost controlate de Garda Financiara iar compania a fost invitata sa prezinte anumite documente.

„Am creat stocuri mari din acest produs, dar scaderea puterii de cumparare a facut ca vanzarile sa fie mai mici decat se anticipase. Noi suntem impotriva risipei de orice fel, asa ca decat sa lasam un ulei sa se deprecieze, am preferat sa-l vindem la un pret accesibil pentru cat mai multa lume”, a declarat Pawel Musial, director general Profi Rom Food, compania care opereaza reteaua.

Retailerul precizeaza ca in fiecate an, in perioada 15 ianuarie – 15 februarie, legea permite retailerilor sa-si reduca stocurile prin scaderea preturilor produselor. Acest model de business este utilizat mai ales de retailerii de moda.

Profi detine in Romania 150 de magazine si vrea sa mai deschida alte 44 pana la finalul anului.