REPUBLICA MOLDOVA Dosarul Plahotniuc: reacția avocaților de la Popa și Asociații

Casa de avocatură „Popa și Asociații” cataloghează drept „denigratoare” articolele publicate astăzi de către presa de la Chișinău, după ce procurorii anticorupție au anunțat că au aplicat sechestru pe mai multe conturi bancare și companii ale lui Vlad Plahotniuc, cercetat penal pentru spălare de bani

În legătura cu apariția în unele mijloace de informare în masă a unor materiale cu vădit caracter denigrator în adresa noastră, Casa de avocatură „Popa și Asociații” precizează următoarele:

1. Înțelegem interesul unor politicieni de a induce în eroare opinia publică cu referire la activitatea Biroului nostru, folosind în acest sens presa.
2. Nu vedem rost să ne aventurăm în polemici sterile cu acești domni, știind ce scopuri ascunse urmăresc în realitate. Mai ales că obligațiile contractuale pe care le avem cu foștii și actualii clienți, nu ne permit sa deschidem multe paranteze.
3. Nicio presiune sau ingerință a unei autorități publice ori de altă natură nu-l poate obliga pe avocat să divulge secretul profesional.
4. Obiectul secretului profesional îl constituie, printre altele, și datele privind persoana care s-a adresat după asistență juridică și alte împrejurări, care rezultă din activitatea profesională a avocatului.
5. Existenţa oricăror presiuni în scopul divulgării secretului profesional constituie atingere gravă a independenţei avocatului.
6. Prin urmare, putem spune cu certitudine că avocații noștri vor plasa mereu interesele clienților mai presus de orice alte interese și vor pune în continuare accent pe corectitudine.
7. În acest sens, venim cu un apel și către toate părțile interesate să nu manipuleze opinia publică și să nu admită defăimări și calomnii fundamentate pe informații eronate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here