REPUBLICA MOLDOVA Avocatul care îl reprezintă pe Vlad Plahotniuc: “”Confirmăm, am fost citați. Avocații vor prezenta împuternicirile de reprezentare”

Avocatul Oleg Efrim, a cărui Casă de Avocatură ”Efrim, Roșca și Asociații” a anunțat că îl va reprezenta pe fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a confirmat, la RFI, că au primit citația din partea Procuraturii Anticorupție. ”Confirmăm, am fost citați. Avocații vor prezenta împuternicirile de reprezentare”, a declarat Efrim.

Întrebat dacă țin legătura cu clientul său și când au vorbit ultima dată, Efrim a evitat să dea un răspuns concret: „Noi suntem avocați. Noi avem mandate și ne exercităm atribuțiile de apărare”.

Marți dimineața, Procuratura Anticorupție a anunțat că Plahotniuc este citat pentru audierea în calitate de bănuit și trebuie să fie însoțit de un apărător. Potrivit citației, cauza penală a fost pornită la 23 septembrie, în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, în proporții deosebit de mari”. Procurorii susțin că prezența persoanei citate este obligatorie.

Totuși, în cazul în care bănuitul nu se va prezenta la audiere, fără prezentarea motivelor întemeiate, în conformitate cu art. 235 Cod Penal, persoana citată poate fi supusă unei amenzi judiciare sau aducerii silite.

Vlad Plahotniuc a părăsit R.Moldova, în iunie 2019, după schimbarea puterii de la Chișinău. În prezent, nu se știe unde se află.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here