Regal Wolf Theiss la Legile Afacerilor

Investitorii, consumatorii de energie si economia in general vor avea de castigat in urma dezvoltarii proiectelor de energie regenerabila. Este convingerea avocatului Ciprian Glodeanu, senior associate Wolf Theiss Romania, invitat intr-o editie speciala a emisiunii Legile Afacerilor, care a analizat potentialul autohton al energiei verzi.

Conditiile meteo favorabile pe care le ofera Romania si schema de sprijin generoasa, oferita de stat pentru proiectele de energie verde sunt atuuri care au atras investitii de sute de milioane de euro in doar cativa ani. Zeci de proiecte de parcuri eoliene au fost deja finalizate sau sunt in faza de constructie, iar acest lucru ajuta dezvoltarea pe orizontala a economiei. “Faptul ca se vor continua investitii in aceste proiecte va genera efecte benefice in piata, in domeniul materialelor de constructii, de exemplu”, a precizat Ciprian Glodeanu, coordonatorul departamentului de real estate si energie regenerabila in cadrul Wolf Theiss Romania.

Biroul Wolf Theiss de la Bucuresti a acordat in ultima vreme consultanta de specialitate pentru o serie de companii de utilitati din Europa, fonduri de private equity, dar si alte tipuri de investitori interesati de proiectele de energie regenerabila din Romania. Acest lucru a facut ca anul trecut o treime din veniturile Wolf Theiss in Romania sa fie aduse de departamentul coordonat de Ciprian Glodeanu. Acesta a declarat in cadrul emisiunii moderate de Andrei Cristea, directorul Revistei Romane de Consultanta, ca investitiile apartin in principal clientilor straini, avand in vedere ca putini investitori autohtoni au forta financiara pentru a sustine proiecte importante de acest tip.

Reprezentatul Wolf Theiss a mai spus ca urmatorul boom pe piata energiei regenerabile va fi in domeniul fotovoltaic solar. “Vom vedea multe proiecte dezvoltate in acest sector in perioada urmatoare”, a spus Glodeanu. Acesta, impreuna cu alti avocati, a pus bazele unei asociatii care isi propune sa sustina proiectele privind energia fotovoltaica, privita inca de potentialii investitori cu o oarecare retinere.