Reevaluarea institutiilor cu caracter de noutate introduse in noile coduri in materie penala si civila

In cadrul sedintei Comisiei Permanente a UNBR din data de 29 ianuarie 2016, la care au fost prezenti si reprezentanti au institutiilor statutului, responsabile in asigurarea bunului mers al justitiei, s-a decis instituirea, in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA) a unor grupuri de lucru ce vor avea ca sarcina reevaluarea institutiilor cu caracter de noutate introduse in noile coduri in materie penala si civila dar si analiza acestora din punctul de vedere al impactului pe care il au asupra legislatiei privind profesia de avocat.

INPPA este constant preocupat de urmarirea legislatiei cu impact asupra respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului dar si cu impact asupra exercitarii profesiei de avocat.

In acest sens, INPPA, prin av. dr. Traian Briciu, a anuntat public ca face apel catre toti decanii barourilor sa comunice la adresa office@inppa.ro orice propunere din partea baroului si din partea avocatilor membri privind aspecte care fac obiectul activitatii in cadrul grupurilor de lucru, astfel incat, dupa centralizarea si analiza acestora, acele propuneri care vor fi justificate din punct de vedere teoretic sa poata fi promovate.

INPPA va proceda la centralizarea si analiza propunerilor, iar dupa obtinerea girului Consiliului UNBR, va intocmi nota de fundamentare pentru ca respectivele propuneri sa poata fi inaintate institutiilor cu drept de initiativa legislativa.