Recrutam vise

Se spune ca daca nu iti urmezi visul cineva te angajeaza sa il duci mai departe pe al sau. Asa se spune. Ca sa ai un vis e simplu, sa il concretizezi, este alt vis.

Zilele acestea am decis ca echipa Lion House Consulting sa se mareasca. Multa treaba, multe sarcini, aveam nevoie de inca un om cu care sa impartim si cafeaua si task-urile. Nu este treaba usoara, dar este frumoasa. Nu promiteam “marea cu sarea” si nici ca mergi prin birou ca in filmele americane in slow motion dar promiteam si inca ne tinem de cuvant, ca ai tangente cu profesionisti, oameni dedicati meseriei si inveti si tu sa faci meserie.

Zis si facut. Postam anunturi, dam de veste si CV-urile nu intarzie sa apara. Unele bune, unele mai putin bune, altele interesante si fiecare ciclu al vietii catalogat altfel.

Am vazut si pretendenti “pierduti in spatiu”, am vazut si oameni care au studiat mult, am vazut si oameni care se mulau perfect, insa ca si intr-o relatie, chimia este baza compatibilitatii.

Dupa acest episod am inteles prin ce trec angajatorii si bineinteles, si noi la randul nostru, am stat cu emotia angajarii. Nimeni nu se naste invatat, dar nu toti se nasc cu dorinta de a tinti sus si unii se pierd la baza, unde este cald si bine.

Am vrut si vrem de la oameni mai mult si alaturi de noi unii au invatat ca pot mai mult chiar de la ei insisi, ca nu se limiteaza totul la a iesi la ora sase pe usa, visand la paturica, si un job care iti place nu se termina si nu incepe cu cheia bagata in usa. Este mai mult de atat, iar cei pasionati de munca lor, stiu asta. Iar cand iti place ceea ce faci cearcanele nu te demoralizeaza, stresul te tine in priza si fiecare reusita te imbarbateaza. Nu, nu muncim pana la epuizare, muncim pana este totul gata asa cum ne-am propus initial.

Cum noi am tot analizat CV-uri, vrem ca cele mai bune si mari case de avocatura sa aiba sansa sa cunoasca oameni buni si mai vrem ca studentii remarcabili, tinerii cu perspectiva sa aiba contact cu cei pe care ii stimeaza.

 

Astazi, dam startul unei noi rubrici, Recrutare. Simplu dar si puternic. Pentru ca in spatele unui cuvant asa simplu poate sa fie inceputul carierei tale dar si inceputul unui proiect remarcabil intr-o casa de avocatura.

Cu teama, nu castigi nimic. Cu tupeu, faci impresie proasta. Fii ceea ce esti si ceea ce vrei sa devii. Un om caruia nu ii e teama de viitor.

ecaterina.virgolici@lhm.ro