Reader`s Digest a cerut intrarea in insolventa

Compania de media Reader`s Digest Association Inc., de detine revista Reader`s Digest, a cerut intrarea sub protectia legii falimentului, pentru a doua oara in mai putin de patru ani, precizand ca trebuie sa isi restructureze operatiunile si sa isi reduca datoriile, informeaza Ziarul Financiar. 

Compania a cerut autoritatilor americane punerea sub protectia Capitolului 11 din legislatia SUA privind insolventa, precizand insa ca intentioneaza sa continue publicarea revistelor sale pe perioada derularii procedurii.

Reader`s Digest estimeaza ca va iesi din procedura privind insolventa dupa o perioada de sase luni.

Compania, care are sediul central la New York, si-a anuntat la sfarsitul saptamanii strategia, ce vizeaza reducerea cu 80% a datoriilor sale, care in prezent se ridica la 465 de milioane de dolari. Conducerea Reader`s Digest estimeaza ca, dupa aceasta perioada de restructurare, datoriile companiei vor fi reduse pana la circa 100 de milioane de dolari.

Reader`s Digest Association Inc. a mai cerut intrarea sub protectia legislatiei americane privind insolventa in 2009, pe fondul crizei economice internationale si in contextul contractarii pietei de publicitate si reducerii tirajului. Compania a iesit din procedura privind insolventa in prima parte a anului 2010, reusind atunci sa isi reduca datoriile cu 75%.

Reader`s Digest, una dintre cele mai citite reviste din lume, este publicata in 21 de limbi straine. Reader`s Digest este prezenta si pe piata din Romania, incepand din anul 2004, cand a fost infiintata editura din Bucuresti. In octombrie 2005, a fost lansata Reader`s Digest Romania, editia in limba romana a revistei Reader`s Digest.