Reabilitarea tronsonului feroviar Sighisoara-Coslariu va costa 1 miliard de euro

Ministerul Transporturilor a semnat vineri cu CFR SA un contract de finantare in valoare de 4,98 miliarde de lei (1,1 miliarde euro) pentru reabilitarea tronsonului de cale ferata Sighisoara-Coslariu, sector cu o lungime de 89,5 kilometri. 

Potrivit Mediafax, contractul este cofinantat de Uniunea Europeana cu 740 milioane euro si prevede reabilitarea a 89,5 kilometri de linie dubla electrificata de cale ferata.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a precizat ca acesta este cel mai mare contract de finantare semnat prin Programul Operational Sectorial de Transport.

El a adaugat ca CFR SA, care administreazã infrastructura feroviara, are semnate prin acest program 18 contracte in valoare 11,5 miliarde lei. Ministrul a mai spus ca lucrarile de modernizare au inceput in martie-aprilie 2012 si se vor incheia in iunie 2015.

Tronsonul face parte din linia de cale ferata Brasov-Simeria, parte a Coridorului IV paneuropean. Dupa finalizarea lucrarilor trenurile de calatori ar trebui sa atinga o viteza maxima de 160 de kilometri pe ora, iar cele de marfa de pana la 120 de kilometri pe ora.