PwC, Stratulat Albulescu, Schoenherr și Asociații în tranzacția Morphosis Capital – DocProcess

DocProcess – compania românească specializată în automatizarea şi interoperabilitatea proceselor de business în cadrul şi dintre companii – îşi extinde prezenţa naţională şi europeană, cu ajutorul unei infuzii de capital venite din partea fondului de private equity Morphosis Capital, finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu cofinanţare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Pentru realizarea procesului de due diligence şi finalizarea tranzacţiei, cele două organizaţii au fost asistate de PWC şi, respectiv, de casele de avocatură Stratulat Albulescu şi Schoenherr şi Asociaţii.

DocProcess dezvoltă soluţii de digitalizare în cloud pentru eficientizarea proceselor de achiziţii, logistică şi financiar-contabile. Soluţiile sunt folosite de companii din retail, DYI, producţie, logistică, servicii precum BPO (Business Process Outsourcing) şi SSC (Shared Services Centers), dar şi de companii de utilităţi, IT, farma, asigurări şi bănci.

Investiţia în DocProcess este prima tranzacţie realizată de Morphosis Capital pe piaţa locală şi una dintre puţinele tranzacţii finanţate de private equity, într-o companie de tehnologie.

Fondurile rezultate în urma investiţiei vor fi direcţionate către dezvoltarea activitatii în filiala Braşov, prin expansiunea locală şi europeană, prin deschiderea de birouri în ţară şi în Franţa şi prin întărirea echipei DocProcess, la nivel de IT, marketing şi vânzări. Până la finalul anului, conform planurilor de dezvoltare, compania preconizează că va ajunge la un număr total de 60 de angajaţi.

“Încă din 2005, de la înfiinţare, DocProcess, a urmărit crearea de valoare la nivel de ecosistem de business, anticipând un mediu de afaceri deschis, rapid şi automatizat”.

Liviu Apolozan, fondator şi CEO al DocProcess, a transmis : “Extinzându-ne în continuare, ne dorim să contribuim la construirea unor organizaţii în care orice antreprenor, CFO sau alt profesionist din zona operaţională, cu acces la soluţiile noastre, poate face faţă provocărilor economice, logis-tice, dar şi tehnologice, care schimbă acum în mod fundamental modul în care se face business. Rezultatele din piaţă şi impactul soluţiilor noastre în business-ul partenerilor ne-au dat imboldul să atacăm piaţa europeană şi, de ce nu, şi pe cea globală“.

În 2018, compania a făcut un prim pas, prin deschiderea centrului de cercetare dezvoltare în tehnologie, la Grenoble.

Am decis să investim în DocProcess pentru că vedem în companie un lider de necontestat în automatizarea ecosistemului de business în România şi un actor major pe piaţa de business process automation,” “Am găsit o oportunitate excelentă de a intra în parteneriat cu o firmă de tehnologie, care are un produs cu eficienţă demonstrabilă, scalabil la nivel european şi chiar internaţional, o firmă fondată de antreprenori cu viziune şi cu valori aliniate cu valorile noastre“, a declarat Simona Gemeneanu, Partner Morphosis Capital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here