PwC Romania și D&B David și Baias au asistat Signal Iduna Asigurare Reasigurare în tranzacția de achiziție a Ergo Asigurări

O echipa de specialisti ai PwC Romania si ai societatii de avocatura D&B David si Baias a asistat SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare in tranzactia de achizitie a ERGO Asigurari Romania.

“Ne bucuram ca am contribuit la incheierea cu succes a acestei tranzactii care consolideaza operatiunile SIGNAL IDUNA in Romania si contribuie la dezvoltarea pietei locale a asigurarilor. Le multumesc colegilor mei cu experienta in consilierea companiilor din sectorul financiar in tranzactii ce fac obiectul unui cadru strict de reglementare pentru colaborarea excelenta”, a declarat coordonatoarea echipei, Ana-Maria BUTUCARU, Partener servicii financiare, PwC Romania.

Expertii PwC Romania si D&B David si Baias au oferit servicii de due diligence juridic, financiar, IT si fiscal, precum si asistenta juridica, financiara si fiscala in cadrul tranzactiei si al negocierii documentatiei contractuale.

Avocatii D&B David si Baias vor consilia SIGNAL IDUNA pana la primirea aprobarilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Consiliul Concurentei, obligatorii potrivit legii pentru finalizarea tranzactiei.

“Aceasta tranzactie reprezinta o confirmare a rezultatelor solide pe care le-am inregistrat de-a lungul prezentei noastre in Romania si un pas important in dezvoltarea strategica a companiei noastre pe plan local. Fiind un moment atat de important in evolutia noastra, am ales sa avem alaturi parteneri de incredere si cu expertiza semnificativa, precum PwC Romania si D&B David si Baias”, a declarat Tiberiu MAIER, CEO al SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.

Echipa care a asistat tranzactia a fost coordonata de Ana Maria BUTUCARU, Partener, si formata din Cornelia BUMBACEA, Partener, Diana COROABA, Partener, Dinu BUMBACEA, Lider Consultanta pentru afaceri, Oana PLATICA, Senior Manager, Cristina IONESCU, Manager, Claudiu SIMIONESCU, Senior Manager, in vreme ce Ovidiu BOLD, Avocat Senior Coordonator D&B David si Baias, a coordonat echipa de avocati implicata in tranzactie.

Compania de asigurari SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare a anuntat semnarea, in data de 20 mai 2021, a acordului privind achizitionarea companiilor ERGO Asigurari de Viata si ERGO Asigurari, parte a Grupului ERGO. Conform reprezentantilor companiei, aceasta tranzactie reprezinta un pas important pentru SIGNAL IDUNA, ce isi va dezvolta portofoliul de servicii oferite clientilor pe plan local si va pune bazele unei cresteri continue si solide.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, fiind prezent pe pietele de asigurari din Germania, Polonia, Ungaria si Romania. Pe piata locala, SIGNAL IDUNA si-a inceput operatiunile in anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurari de sanatate private pentru familie si pentru companii, asigurari de viata, asigurari de accident. SIGNAL IDUNA ofera solutii de reasigurare, analiza si servicii de consultanta in ceea ce priveste subscrierea riscului pentru gestionarea optima a asigurarilor de sanatate. Expertiza SIGNAL IDUNA este sustinuta de acoperire la nivel national si de o experienta digitala simplificata si atractiva pentru clienti.

Compania de asigurari SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare a incheiat anul 2020 cu o crestere de 27% a volumului de prime brute subscrise comparativ cu anul anterior, depasind, astfel, valoarea de 129 milioane lei. Compania a ramas lider al pietei de asigurari de sanatate, potrivit raportui emis de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here