PwC România, D&B David şi Baias alături de Banca Transilvania în tranzacția cu Grupul Țiriac

Banca Transilvania si Grupul Tiriac au semnat un acord de achizitionare a companiei Tiriac Leasing. Finalizarea tranzactiei este prevazuta in prima parte a acestui an, fiind supusa analizei si aprobarii autoritatii competente.

Pana la primirea aprobarii, Tiriac Leasing isi va desfasura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmand ca ulterior sa fie integrata acestuia.

Planul BT prin acest pas strategic este atat implicarea directa intr-un model de afaceri de nisa care face diferenta pe piata auto, cat si intarirea pozitiei cu servicii de finantare alternative.

Tiriac Leasing activeaza pe piata de peste 20 de ani, timp in care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentand o specializare semnificativa si recunoscuta in sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzactii, Tiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finantand de-a lungul timpului peste 37.000 de clienti.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la randul sau pe piata de peste 20 de ani, timp in care a sustinut peste 10.000 de clienti si a incheiat peste 20.000 de contracte, iar in 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. In 2021, o alta companie de profil a intrat in Grupul BT, Idea::Leasing.

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia in urma finalizarii tranzactiei de expertiza echipelor celor doua entitati specializate in leasing financiar de un portofoliu reunit si de o varietate extinsa a ofertei de servicii si produse derivate.

Consultantii in tranzactia Tiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID si BAIAS S.C.A. – pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Tiriac.

O echipă integrată de specialişti ai PwC România şi D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat Banca Transilvania în preluarea companiei Ţiriac Leasing de la Grupul Ţiriac. Echipa PwC care a asistat tranzacția a fost formată din Diana Coroabă, Ana-Maria Butucaru, Partener servicii financiare, Cornelia Bumbăcea, Partner Deals, Cosmin Rancu, Senior Manager, Bogdan Cârpă Veche, Senior Manager, Violeta Raileanu, Manager și Ramona Curta, Manager. Echipa extinsă i-a inclus și pe Anda Rojanschi, Partener, Ovidiu Bold, Avocat Senior Coordonator D&B David și Baias, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator și Andreea Toncu, Avocat Colaborator.

”Implicarea echipei noastre în achiziţia pe care a realizat-o cea mai mare bancă de pe piaţa românească pentru consolidarea serviciilor sale de leasing a însemnat un efort combinat al echipei de tranzacţii PwC, cuprinzând atât consultanţi financiari şi fiscali, cât şi al avocaţilor D&B David şi Baias. A fost un proces de negociere extrem de complex care se va finaliza odată ce va fi primită aprobarea autorităţii competente”, a declarat Diana Coroabă, Partener şi lider servicii financiare, coordonatoarea proiectului.

PwC România şi D&B David şi Baias au oferit servicii de due diligence şi asistenţă financiară, fiscală şi juridică la tranzacţie.

Banca Transilvania a facut prima achizitie in 2015, Volksbank Romania, urmata in 2018 de Bancpost, ERB Retail Services si ERB Leasing, respectiv de Idea::BankIdea::Leasing si Idea::Broker de Asigurare, in 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here