PwC România, D&B David şi Baias au acordat consultanţă Tarom în procesul de aprobare a ajutorului de stat

PwC România, D&B David şi Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, au acordat consultanţă companiei aeriene Tarom S.A. şi Ministerului Transporturilor, acţionarul majoritar al acesteia, în toate etapele procesului de obţinere a acordului Comisiei Europene – DG Competition pentru ajutorul de stat de salvare în valoare de 36,71 milioane euro, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România, a declarat: “Felicit echipa integrată a PwC România şi D&B David şi Baias pentru această reuşită care se datorează atât expertizei noastre în cazuri complexe de ajutor de stat, cât şi colaborării excepţionale cu reprezentanţii Tarom, Ministerului Transporturilor Infrastructurii şi Comunicării, Ministerului Finanţelor, Consiliului Concurenţei şi Reprezentanţei Permanente a României la Bruxelles.

Sorin David, Partener coordonator D&B David şi Baias, explică: “Echipa PwC România şi D&B David şi Baias a participat în toate etapele acestui demers, de la efectuarea analizei de oportunitate, la identificarea ajutorului de stat ca fiind soluţia capabilă să ducă la eficientizarea Tarom, până la elaborarea notificării către Comisia Europeană.

De asemenea, echipa a luat parte la procesul de prenotificare, asigurând coordonarea eficientă a tuturor părţilor implicate.

Adrian Şter, Partener D&B David şi Baias şi coordonator al practicii de concurenţă şi ajutor de stat, a declarat: “Având în vedere urgenţa obţinerii lichidităţilor necesare pentru continuarea activităţii Tarom SA atât procesul de prenotificare, cât şi cel de notificare s-au desfăşurat extrem de rapid şi au însemnat furnizarea în timp scurt a unor informaţii complexe privind o multitudine de aspecte juridice şi financiare, precum şi eforturi deosebite din partea tuturor celor implicaţi. Din acest motiv suntem mândri că ajutorul de stat a fost aprobat de Comisia Europeană.”

PwC România şi D&B David şi Baias vor continua să acorde consultanţă Tarom pe parcursul elaborării planului de restructurare şi a procedurii de aprobare a ajutorului de stat de restructurare.

Comisia Europeană a anunţat, luni, 24 februarie, că măsura acordării împrumutului de către statul român este compatibilă cu normele UE şi va contribui la asigurarea prestării ordonate a serviciilor de transport aerian, protejându-se astfel interesul pasagerilor şi menţinerea conectivităţii regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here