Provocarile securitatii regionale, discutate la Conferinta "Putere, Pace si Securitate", editia a doua

Palatul Parlamentului gazduiteste joi, 26 martie, a doua editie a Conferintei ”Putere, Pace, Securitate”,   organizata de Grupul pentru Studii de Securitate cu sprijinul Fundatiei Konrad Adenauer, Parlamentului Romaniei si al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Obiectivul evenimentului este explorarea diferitelor perspective ale securitatii, cat si provocarile de securitate contemporane.

Editia din acest an a fost deschisa de Dragos Petrescu, presedinte al Colegiului C.N.S.A.S, urmat de Raluca Halit, membru fondator al Grupului de Studii de Securitate (GSS), fondat la initiativa tinerilor din anii I, II si III ai sectiei cu acelasi nume din cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti in anul 2013.

Moderate in prima parte de Andrei Cristea, Managing Director al Intelligent Life, discutiile s-au purtat pe baza lucrarilor stiintifice ale studentilor si masteranzilor privind teme precum: mecanismele institutionale de gestionare a securitatii, terorismul post 9/11, securitatea energetica, securitate si insecuritate, securitatea umana si dimensiuni ale securitatii.

Prima conferinta studenteasca a Grupului de Studii de Securitate a fost organizata in data de 9 mai 2014 sub denumirea ”Putere, Pace si Securitate” – De la comunism la postcomunism – Abordari interdisciplinare. Al doilea proiect al grupului a fost organizat in data de 25 noiembrie 2014. Conferinta tematica „Geopolitica Europei de Est in contextul crizei din Ucraina’’. La acest eveniment invitat special fiind Teofil RENDIUK – Ministru – Consilier la Ambasada Ucrainei in Romania. Ambele evenimente au fost organizate cu sprijinul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si a Universitatii din Bucuresti.