Promovari la RTPR Allen & Overy

RTPR Allen & Overy anunta noi promovari in cadrul echipei de avocati. Trei avocati seniori au fost promovati in pozitia de Counsel – Adrian Cazan, Roxana Ionescu si Victor Rusu (foto). Aceasta decizie reflecta contributia semnificativa a celor trei avocati in numeroase tranzactii, dar si implicarea lor in alte aspecte din viata firmei.

Totodata Ana Maria Eremia a fost promovata in pozitia de Senior Associate, iar un numar de patru avocati, Tudor Naftica, Andrei Mihul, Bogdan Cordos si Sorin Berbece, au preluat responsabilitati de manager. Aceasta noua responsabilitate le aduce atributii de coordonare de proiecte si echipe de lucru.

Promovarea la pozitia de counsel reprezinta un pas foarte important in cariera fiind totodata pozitia care confera vocatia promovarii ulterioare ca partner. Colegii nostri care sunt promovati in aceste pozitii, Victor, Roxana si Adrian, sunt dintre cei mai buni avocati din piata in domeniile lor de specializare, respectiv drept corporatist, concurenta si drept imobiliar, numarul counsel-ilor crescand astfel la 7. Majoritatea fiind avocati care si-au inceput cariera in RTPR Allen & Overy sau au fost cu noi de multi ani, ne mandrim cu faptul ca aceasta „academie de avocati de business” reuseste atat sa identifice cei mai talentati studenti si absolventi, dar mai ales sa ii ajute si indrume in dezvoltarea lor profesionala si umana; totodata vreau sa le multumesc pentru contributia pe care au adus-o fiecare dintre ei in dezvoltarea firmei, iar astazi suntem recunoscuti ca o firma de elita pe piata din Romania, contributia lor fiind esentiala pentru succesul nostru comun.

Ii felicit atat pe cei trei noi counsels, cat si pe ceilalti cinci colegi promovati, Ana Maria, Andrei, Bogdan, Sorin si Tudor si le urez tuturor mult succes in noul rol cat si pe mai departe in dezvoltarea lor.”, a declarat Costin Taracila, Managing Partner al RTPR Allen & Overy.

Adrian Cazan s-a alaturat echipei RTPR Allen & Overy in 2013 si este specializat in tranzactii de tip real estate, fuziuni si achizitii si private equity. Recent Adrian a asistat CA Immobilien Anlagen pentru vanzarea portofoliului de proiecte logistice din Romania si Polonia catre fondul PointPark Properties; Regina Maria pentru inchirierea unui spatiu pentru un spital privat ce va fi construit in Cluj-Napoca; Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) si Cairn Capital in legatura cu finantarea in valoare de 180 milioane de euro acordata Globalworth Real Estate Investments Ltd. pentru proiectele sale imobiliare; Regus in legatura cu negocierea contractelor de inchiriere pentru trei noi sedii din Bucuresti: cladirile Hermes, Green Gate si Charles de Gaulle Plaza. Printre proiectele de M&A in care Adrian a fost recent implicat mentionam Enterprise Investors in legatura cu achizitia grupului „Noriel”; Tymbark (Maspex Wadowice) in legatura cu achizitia producatorului de ape minerale Rio Bucovina; fondul de investitii Resource Partners in legatura cu achizitia retelei de centre de fitness World Class Romania.

Aceasta promovare vine ca un pas firesc in contextul in care piata imobiliara a cunoscut o revigorare in ultima perioada si, pe cale de consecinta, am vazut o intensificare a activitatii departamentului de drept imobiliar pe care il coordonez. Ma bucur sa ma alatur celorlalti counsels care, alaturi de parteneri, constituie axa principala a dezvoltarii firmei pe termen mediu si lung.”, a declarat Adrian Cazan.

Roxana Ionescu si-a inceput activitatea in cadrul RTPR Allen & Overy in anul 2007. Roxana are o experienta semnificativa in fuziuni si achizitii, precum si in dreptul concurentei, asistand numerosi clienti in investigatii ale Consiliului Concurentei, proceduri de notificare a concentrarilor economice, dezvoltarea de programe de conformare cu legislatia concurentei. Roxana a asistat Panasonic Romania in investigatia Consiliului Concurentei impotriva membrilor unei organizatii colective pentru managementul DEEE si ulterior in litigiul solutionat in favoarea Panasonic prin anularea integrala a deciziei Consiliului Concurentei; MOL Romania cu privire la investigatia Consiliului Concurentei care a vizat cele sase cele mai importante companii petroliere active in Romania pentru o intelegere de tip cartel si ulterior in litigiul de concurenta care s-a solutionat irevocabil cu reducerea substantiala a amenzii; Aegon Fond de Pensii, societate de administrare a unui fond de pensii administrat privat, cu privire la investigatia declansata de catre Consiliul Concurentei cu privire la 14 administratori de fonduri de pensii si ulterior in litigiul solutionat irevocabil cu reducerea de peste 80% a amenzii aplicate Aegon. De asemenea Roxana a acordat consultanta Advent International Corporation in legatura cu vanzarea grupului Regina Maria catre fondul de investitii Mid Europa Partners; Enterprise Investors in legatura cu achizitia grupului „Noriel”; Regina Maria si Mid Europa Partners in legatura cu achizitia spitalului Ponderas.

Roxana Ionescu a declarat: „Sunt mandra sa fac parte de 9 ani din echipa RTPR Allen & Overy. Primesc aceasta promovare ca pe o recunoastere a contributiei aduse dezvoltarii RTPR Allen & Overy, in special a practicii de concurenta, dar si ca pe o responsabilitate – aceea de a ma implica si mai mult in evolutia viitoare a firmei”.

Victor Rusu face parte din echipa RTPR Allen & Overy din 2005. Victor are o vasta experienta in acordarea de consultanta companiilor locale si internationale cu privire la fuziuni si achizitii, tranzactii comerciale, drept societar. Victor a asistat Electrica S.A. in legatura cu Oferta Publica Initiala (IPO), cea mai mare oferta publica din Romania pana in prezent si prima oferta de GDR-uri (Certificate Globale de Depozit), dar si in legatura cu aspecte legale punctuale ce tin de activitatea curenta a societatii (inclusiv, dar fara a se limita la aspecte de drept societar, piata de capital, aspecte de reglementare in domeniul energiei, etc); First Retail International in legatura cu achizitia a 50% din portofoliul de parcuri de retail ‘Intercora’; J.P. Morgan in legatura cu emiterea de catre Cable Communications Systems (CCS) de obligatiuni senioare garantate in valoare de 450 milioane de Euro, garantate de RCS & RDS, cea mai mare emisiune de obligatiuni corporative din Romania, pana in prezent; Advent International Corporation in legatura cu achizitia unui pachet de actiuni majoritar in Centrul Medical Unirea, un important lant de clinici medicale din Romania, de la fondul de investitii 3i si fondatorii afacerii; Millennium bcp in cadrul procesului competitiv de privatizare a Bancii Comerciale Romane S.A.

Victor Rusu ne-a declarat: „Sunt incantat de promovare si de noua pozitie pe care o voi ocupa in cadrul RTPR Allen & Overy. Totodata, sunt constient si pregatit pentru noile provocari pe care aceasta le va aduce. Vreau sa multumesc partenerilor pentru increderea si aprecierea acordata precum si celorlalti colegi pentru suportul lor de-a lungul timpului, fara de care atat maturizarea mea profesionala cat si aceasta promovare nu ar fi fost posibile.