Promovări în echipa Simion & Baciu: Ana-Maria Corugă și Cristiana Prodescu au fost promovate pe poziția de Managing Associate

Începând cu data de 1 ianuarie 2022 Ana-Maria Corugă și Cristiana Prodescu au fost promovate pe poziția de Managing Associate în cadrul Simion & Baciu.

Ana-Maria Corugă a făcut parte din echipa Simion & Baciu încă de la înființare, în anul 2019. Din poziția de Senior Associate, Ana-Maria a fost încă de la început o parte esențială a proiectului Simion & Baciu, și a contribuit semnificativ la startul activității firmei de avocatură.

Un membru extrem de important al echipei noastre, Ana-Maria a avut o contribuție majoră la dezvoltarea practicilor de protecția consumatorilor & publicitate, protecția datelor cu caracter personal și life sciences, fiind recunoscută drept un avocat reputat și un specialist de marcă în aceste domenii.

Cristiana Prodescu s-a alăturat echipei Simion & Baciu în anul 2021 și a fost, încă de la începutul colaborării noastre, un membru important al departamentului de litigii a Simion & Baciu, având o contribuție esențială la dezvoltarea practicii noastre de litigii.

Un avocat complex, care îmbină impecabil activitatea de asistență și reprezentare a clienților în fața instanțelor de judecată sau a forurilor arbitrale cu consultanța acordată clienților în faza pre-litigioasă, Cristiana este apreciată de clienți pentru cunoștințele tehnice dar și pentru înțelegerea profundă a aspectelor cu privire la care serviciile sale juridice sunt necesare.

Cu o evoluție profesională accelerată, capacitate de a coordona proiecte complexe și o aplecare deosebită spre a înțelege industriile în care activează clienții pe care îi asistă, atât Ana-Maria cât și Cristiana sunt membri de bază ai echipei Simion & Baciu, iar promovarea lor pe poziția de Managing Associate este pasul firesc într-o carieră juridică ce se arată deja foarte promițătoare.

Despre Ana-Maria Corugă: Ana-Maria activează ca avocat în cadrul Baroului București începând cu anul 2015, acumulând o experiență vastă în domeniile ce se circumscriu expertizei sale, precum protecția consumatorilor și publicitate, proprietate intelectuală, drept medical și farmaceutic, protecția datelor cu caracter personal.

Anterior înființării Simion & Baciu, Ana-Maria a fost un membru cheie al practicii de proprietate intelectuală, protecția consumatorilor & pharma în cadrul uneia dintre cele mai importante firme de avocatură din România, practică coordonată la acel moment de partenerii fondatori ai Simion&Baciu.

Ana-Maria acordă clienților săi servicii de asistență juridică atât prin raportare la aspecte de drept comercial și contractual, cât și față de aspecte supuse unui grad ridicat de reglementare, portofoliul de clienți subsumând astfel operatori reprezentativi în sectoarele de retail, FMCG, industria auto, piața produselor din tutun și a produselor conexe.

Ana-Maria se implică în mod activ și constant în activitatea desfășurată în cadrul grupurilor de lucru constituite la nivelul asociațiilor în care Simion&Baciu este membru.

Despre Cristiana Prodescu: Cristiana este avocat din luna Decembrie a anului 2013, acumulând experiență în sfera litigiilor încă de la momentul intrării în profesie. Înainte de a se alătura Simion & Baciu, Cristiana a făcut parte din cadrul departamentelor de litigii ale uneia dintre cele mai importante case de avocatură locale, dar și al unei importante societăți de avocatură multinaționale, de origine austriacă, cu birouri în peste 10 țări din Europa.

Cristiana oferă asistență clienților într-un spectru larg de probleme care implică atât consultanță (cu accent pe consultanță precontencioasă și înțelegeri extrajudiciare), cât și reprezentare în dispute contencioase (reprezentarea clienților în fața instanțelor, inclusiv a curților de arbitraj și a altor organisme jurisdicționale).

Portofoliul acumulat cuprinde asistența și reprezentarea unor mari companii internaționale și naționale în variate categorii de litigii (cu precădere litigii comerciale, de proprietate intelectuală, de muncă, din sfera protecției consumatorilor și cea a achizițiilor publice) și în proceduri arbitrale. Deopotrivă, a fost implicată activ în desfășurarea de activități de due diligence în domeniul managementului riscului și al conformității diverselor activități ale companiilor cu reglementările în vigoare, precum și în mai multe proceduri de executare silită și proiecte de insolvență/ restructurare.

În materia dreptului muncii, Cristiana acordă asistență clienților în legătură cu aspectele litigioase, dar și cu privire la o gamă largă de aspecte de consultanță legate de personalul angajat, începând cu redactarea contractelor individuale de muncă și ale regulamentelor interne, până la acordarea sprijinului în activitatea de zi cu zi în sfera problemelor de dreptului muncii.

Cristiana este avocat recomandat de către Legal 500 în anul 2021: „un avocat remarcabil și inteligent care se bucură de succes atunci când acordă asistență juridică în probleme complexe în cadrul jurisdicției din România”.

Despre Simion&Baciu: Simion & Baciu este o societate de avocatură înființață la jumătatea anului 2019 de Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu.

Simion & Baciu reunește o echipă de 14 avocați și consilieri în proprietate intelectuală, uniți de pasiunea pentru drept și dorința de a livra cele mai utile rezultate pentru clienți.

Serviciile noastre acoperă o gamă largă de practici printre care: proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, life sciences, litigii etc.

Având o experiență de peste 20 de ani, echipa noastră oferă o perspectivă nouă și eficientă, orientată spre nevoile de business ale clienților și succesul acestora. Ne dorim să redefinim serviciile de consultanță, să oferim soluții rapide și eficiente și să evoluăm împreună cu clienții noștri.

Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).

În urma promovării Anei-Maria Corugă și a Cristianei Prodescu, echipa Simion & Baciu este formată din trei parteneri, trei Managing Associate, șapte Associates, un avocat Of Counsel, susținuți de un un departament administrativ format dintr-un Admin & IT Director, un Operations Director și un Office Assistant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here