Proiectul de modificare a Codurilor Penale privind justiția ajunge la Guvern

Proiectul de lege privind modificare Codurilor Penale ajunge sătămâna viitoare la Guvern, pentru transpunerea a două directive, una privind confiscarea extinsă şi alta privind transpunerea victimelor infracţiunilor, informează Hotnews.

Ministrul Justiției (MJ), Tudorel Toader, a declarat vineri că modificările Codurilor Penale care vizează justiția, vor ajunge pe masa Guvernului săptămâna viitoare, urmând să fie trimise apoi la CSM pentru avize.

MJ a mai precizat că pachetul cuprinde trei legi, toate din anul 2004. Este vorba despre legea 303, 304 și 317. Avizul CSM este unul consultativ, motiv pentru care doar anumite precizări vor fi reţinute, mai exact, numai acelea care se vor încadra în limitele proiectului de lege. MJ a mai adăugat că sunt necesare anumite modificări, tocmai pentru că cele trei legi trebuie aduse la nivelul anului 2017.

„Au trecut 13 ani. Am intrat în Uniunea Europeană. După 13 ani, legile trebuie aduse la nivelul zilelor pe care le trăim şi cu o proiecţie de viitor. Prin urmare, vor fi modificări. Chiar şi legile justiţiei vor fi puse de acord cu deciziile Curţii Constituţionale”, a declarat Tudorel Toader.

Proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a fost trimis joi la Guvern și va ajunge pe masa executivului săptămâna viitoare.