Proiectul de lege privind conflictul de interese, retrimis la Comisia Juridică

Proiectul privind modificarea articolelor 301 şi 308 din Legea nr. 286/2009, referitor la noțiunea de conflict de intrerese a fost retrimis, marți, către Comisia Juridică, după ce săptămâna trecută primise raport favorabil, informează news.ro.

Camera Deputaţilor a decis marţi, cu 135 de voturi „pentru”, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege care înlocuiește noțiunea de „conflict de interese” pentru funcționarii publici, cu sintagma „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Solicitarea a fost făcută pentru a se clarifica noțiunea de „prejudiciu de interes public”.

Reamintim că săptămâna trecută a fost dat raport favorabil proiectului de lege de modificare a Codului penal, prin înlocuirea ”conflictului de interese” cu sintagma ”folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”. Mai mult, modificarea articolului 301 din Codul penal constă în eliminarea interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică, prin reformularea acestui pasaj al legii astfel încât inculpatului îi este ridicat dreptul de a ocupa o funcție publică pe o perioadă de trei ani.