Proiectele de sute de milioane de euro ale echipei de experți Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency

Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency este o societate afiliată Mușat & Asociații, care oferă servicii la cele mai înalte standarde profesionale în domeniul restructurării și insolvenței. Echipa de experți în Restructurare și Insolvență, reunește avocați, practicieni în insolvență, economiști și consultanți fiscali cu o vastă experiență în domeniu care oferă clienților aceleași servicii de top de peste 27 ani.

Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency ofera servicii fie ca practicieni în insolvență, numiți în calitate de administrator judiciar, lichidator sau mediator al debitorilor, fie în calitate de avocați. De-a lungul anilor, echipa de restructurare și insolvență a consiliat cu succes clienții în cadrul unor proceduri complexe și de durată în domeniul restructurării, insolvenței sau lichidării, dând dovadă de cel mai înalt nivel de diligență și profesionalism.

În domeniul restructurării / insolvenței Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency au fost și sunt alături de clienți în toate tipurile de proceduri, inclusiv:

 • Proceduri de insolvență
 • Refinanțări
 • Restructurare de capital
 • Datorie suverană și restructurare bancară
 • Consultanță pentru societățile aflate în dificultate financiară
 • Finanțare corporate pentru companiile aflate în dificultate financiară

Expertiza, abordarea integrată și cunoașterea aprofundată a pieței locale au permis Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency să ofere asistență clienților indiferent de partea, nivelul sau implicarea într-o procedură de restructurare sau insolvență:

 • Industria energetică
 • Industria petrolieră și a gazelor
 • Construcții industriale
 • Companiile bancare și de leasing
 • Asigurări și alte instituții financiare
 • Industria farmaceutică
 • Imobiliare
 • IT și electronice

Printre proiectele la care au lucrat avocatii Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency amintim:

 • Acționarea în calitate de lichidator al Termoelectrica S.A., cel mai mare producător român de energie electrică, pe parcursul lichidării voluntare și falimentului. Mandatul Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency a acoperit toate etapele și operațiunile procesului de lichidare, inclusiv elaborarea strategiei și a planului de valorificare a activelor, întocmirea analizei juridice a activelor și abordarea preocupărilor constante ale societății și a recuperării creanțelor.
 • Acționarea în calitate de administrator judiciar și lichidator al Energoconstrucția S.A., una dintre cele mai mari societăți locale din sectorul construcțiilor. Valoarea totală a creanțelor solicitate de creditori pe parcursul derulării cauzei se ridică la aproximativ 100.000.000 EUR.
 • Reprezentarea Deutsche Bahn Group, societatea națională a căilor ferate germane, în cadrul procedurii de insolvență deschise împotriva constructorilor feroviari Astra Vagoane Arad, Meva și Romvag, având ca scop recuperarea unor creanțe comerciale importante.
 • Acționarea în calitate de administrator judiciar al Servicii Energetice Oltenia S.A., o societate locală de top care activează în domeniul mentenanței rețelei electrice, în vederea identificării și implementării unui proces de reorganizare de mare anvergură necesar pentru optimizarea activității principale a societății, a structurii personalului și a colectării debitelor.
 • Asistarea Enel SPA, un important distribuitor european de energie în restructurarea cu succes a filialelor sale române în cadrul unui proces de separare a diviziilor sale de furnizare și distribuție din România.
 • Asistarea Anchor Group (un grup de top din domeniul investițiilor imobiliare) pe parcursul procedurilor de insolvență deschise împotriva debitorilor, apărute în urma încălcării unui contract de construcție FIDIC, cu pretenții totale de aproximativ 21.000.000 EUR.
 • Consilierea Cooperative Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank BA, o societate multinațională olandeză, specializată în servicii financiare și bancare, în cadrul procedurii de insolvență a Oltchim, una dintre cele mai mari societăți de stat din industria chimică, având ca obiectiv recuperarea unor importante creanțe comerciale.
 • Acționarea în calitate de administrator judiciar al Belaria Hotels (anterior Complex Onyx), un important prestator local de servicii din industria hotelieră. Mandatul nostru acoperă toate etapele procesului de restructurare, care includ proiectarea strategiei de reorganizare, elaborarea Planului de Reorganizare și supravegherea procesului de implementare.
 • Asistarea Caterpillar Financial Services, filiala locală a diviziei de finanțare a producătorului internațional de top din domeniul echipamentelor de construcții și miniere, în peste 30 de cauze care au implicat procedura de insolvență și acțiuni de executare silită pentru repunerea în proprietate asupra echipamentelor industriale împotriva debitorilor săi români, urmărind recuperarea unor creanțe de peste 3.000.000 EUR.
 • Reprezentarea SERMEDIC, filiala română a SERVIER, cel mai mare producător francez de produse farmaceutice, în cadrul procedurii de insolvență a unui important distribuitor român de produse farmaceutice, ADM Farm SRL. Mandatul Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency a inclus redactarea declarațiilor de creanțe, reprezentarea în fața judecătorului sindic și la mesele creditorilor, redactarea și apărarea contestațiilor privind înregistrarea creanțelor în tabelul de creanțe, creanțele totale solicitate de toți creditorii ridicându-se la aproximativ 63.000.000 EUR.
 • Asistarea Guvernului României și Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (ca parte a unui consorțiu împreună cu Roland Berger), în legătură cu un proces complex de restructurare care implică Compania Națională Poșta Română SA ca un prim pas către privatizarea acesteia în beneficiul unui investitor strategic.
 • Consilierea Sefi, o societate franceză de top care acționează în domeniul siguranței împotriva incendiilor, în legătură cu procedura de insolvență a principalului producător de pe piața română a sistemelor electronice de securitate, precum și în producția de sisteme OEM în legătură cu recuperarea unor importante creanțe comerciale și repunerea în proprietate asupra echipamentelor acordate debitorului.
 • Consilierea AerSale, un lider global în furnizarea aeronavelor postvânzare, motoarelor, materialelor OEM și serviciilor de gestionare a activelor – în legătură cu recuperarea unei creanțe comerciale în valoare de aproximativ 4.500.000 EUR împotriva unui important operator aerian cu tarife reduse care activează în România.
 • Asistarea Sony Europe, producătorul global de top de tehnologie audio, video, de comunicații și informațională, cu privire la restructurarea activităților sale din România în urma fuziunii dintre două dintre filialele sale.
 • Consilierea Kaufland Romania SCS, o filială a Schwarz Group, al patrulea comerciant en detail ca mărime din lume, care activează pe piața din România din anul 2005. Mandatul Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency include asistență juridică și reprezentare în cadrul procedurii de insolvență a unei importante societăți de antreprenoriat și management de proiect din domeniul construcțiilor și instalațiilor, localizată în județul Brașov, având ca obiectiv recuperarea unor importante creanțe garantate.
 • Reprezentarea CA Indosuez Switzerland (anterior Credit Suisse Agricole), un important jucător elvețian din industria financiară, în legătură cu recuperarea unei creanțe în valoare de un milion de euro de la o societate română aflată în insolvență care produce energie termică și electrică.
 • Consilierea Thyssen Krupp pe parcursul procedurilor de insolvență declarate împotriva mai multora dintre debitorii comerciali importanți în legătură cu recuperarea unor creanțe garantate și chirografare în valoare de mai multe milioane de euro.
 • Reprezentarea Transas Marine International, o societate suedeză de top, furnizor de sisteme de navigație și soluții integrate pentru poduri, soluții recunoscute de instruire și simulare, renumite sisteme VTMS și de supraveghere a zonelor costiere în cadrul procedurii de insolvență a Asesoft International, având ca obiectiv recuperarea unor importante creanțe comerciale.
 • Consilierea Trust International Insurance and Reinsurance Company B.S.C. pe parcursul procedurilor de faliment ale Carpatica Asig și Astra Asigurări în legătură cu recuperarea unor creanțe semnificative.
 • Asistarea ECE Projektmanagement Romania pe parcursul procedurilor de insolvență/faliment a MYO-0 și River Invest, urmărind recuperarea unor creanțe importante. Mandatul Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency include redactarea declarațiilor de creanțe, reprezentarea în fața judecătorului sindic și la mesele creditorilor, redactarea și apărarea contestațiilor legate de înregistrarea creanțelor în tabelul de creanțe.
 • Consilierea Piraeus Bank Romania cu privire la modurile de păstrare și asigurare a priorității creanțelor băncii în cadrul procedurii de insolvență a unui important furnizor de conductori și cablaje pentru industria română și exportator pentru piețele din Europa. Consilierea vizează probleme juridice complexe născute din interferențele dintre reglementările din domeniul insolvenței și reglementările privind interesele de securitate și prevalența acestora.
 • Asistarea Teamnet International, o importantă societate română din domeniul IT, în cadrul procedurii de insolvență, având ca obiectiv restructurarea activității societății și optimizarea activității sale de bază.
 • Oferirea de asistență juridică și reprezentare pentru Autoritatea Română de Supraveghere Financiară în legătură cu procedura de faliment a LIG INSURANCE, o importantă societate de asigurări. Consilierea acoperă probleme juridice complexe născute din procedura specială aplicabilă societăților de asigurări care întâmpină dificultăți financiare.
 • Asistarea Abbot GmbH & Co.KG, o societate globală din domeniul serviciilor medicale, produselor farmaceutice și dispozitivelor medicale, în cadrul procedurilor de insolvență deschise împotriva a două societăți române din domeniul serviciilor medicale în legătură cu recuperarea unor importante creanțe comerciale restante și repunerea în proprietate asupra echipamentelor medicale închiriate.
 • Reprezentarea Companiei de Apă Târgoviște, un furnizor de servicii de aprovizionare cu apă controlat de o autoritate teritorială locală – în legătură cu recuperarea unei creanțe comerciale ce depășește 4.000.000 EUR pe parcursul procedurii de insolvență împotriva debitorului și garantului său, Confort și Vel Service, ambele contractante române binecunoscute din domeniul infrastructurii.
 • Reprezentarea Roche Romania, filiala locală a grupurilor internaționale de top din domeniul serviciilor medicale, pe parcursul procedurii de insolvență deschise împotriva unui important distribuitor român de produse farmaceutice și a două lanțuri locale de farmacii, pentru recuperarea unor creanțe comerciale în valoare de mai multe milioane de euro.
 • Consilierea Rizzo Ecologic, o societate multinațională cu sediul în Italia care activează în domeniul colectării apelor uzate, tratării și eliminării ca deșeuri împotriva debitorului său român, pe parcursul procedurii de insolvență, în urma unui litigiu comercial în valoare de mai multe milioane de euro.
 • Reprezentarea Kiat Group Construct, una dintre cele mai importante societăți de construcții din România, în probleme legate de procedura de insolvență deschisă împotriva clientului. Mandatul Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency implică dovedirea stării de solvență a societății și respingerea pretențiilor reclamanților ca nefondate.
 • Reprezentarea Copisa Constructora Pirenaica Barcelona, una dintre cele mai mari societăți din sectorul construcțiilor din Europa, în probleme care fac parte din procedura de insolvență deschisă împotriva clientului. Mandatul Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency implică dovedirea stării de solvență a societății și respingerea pretențiilor reclamanților ca nefondate.

Echipa Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency este coordonata de avocatul Mihai Popa, Partener. Acesta și-a construit o experiență profesională vastă în avocatura de afaceri și ca practician în insolvență. S-a alăturat firmei Mușat & Asociații în 2005 și a acumulat o remarcabilă experiență în domeniul Insolvenței, dobândind cunoștințe aprofundate în ceea ce privește gestionarea tuturor tipurilor de proceduri de restructurare și insolvență, de la administrări complexe la falimente de lungă durată. Acesta a asistat clienții pe parcursul tuturor etapelor de reorganizare și insolvență, inclusiv reorganizare judiciară și voluntară, proceduri premergătoare insolvenței, faliment și lichidare, recuperarea activelor și/sau negocieri cu debitorii și creditorii.
Împreună cu echipa, dezvoltă strategii coerente și eficiente și administrează dosare litigioase complexe din domeniul insolvenței, inclusiv recuperarea de creanțe, anularea actelor frauduloase, contestarea măsurilor dispuse de administratorii judiciari, gestionând cu succes sarcinile încredințate de clienți într-un număr mare de sectoare, precum energie, construcții, industria farmaceutică, comerț en detail sau sectorul financiar.

Alaturi de Mihai Popa, in echipa Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency se afla si Mona Musat. Mona este fondatoarea practicii de Insolvență din cadrul Mușat & Asociații, în a cărei construcție a pus accentul pe strategiile de restructurare, creanțele din cadrul procedurilor de insolvență și recuperare a creanțelor.
Mona are dublă calificare, atât ca avocat de business cât și ca practician în insolvență, calitate în care a acționat ca administrator judiciar și lichidator pentru societăți care au făcut obiectul procedurii de insolvență și a reprezentat un portofoliu extins de clienți, consiliindu-i într-un mare număr de probleme din domeniul insolvenței și restructurării, asigurând inclusiv consultanță și asistență extinsă în legătură cu toate aspectele și etapele procedurii de insolvență, dizolvare voluntară și procedurilor de lichidare, recuperare a creanțelor, acțiuni în răspundere, precum și proceduri pentru prevenirea insolvenței.
Mona acordă consultanta și clienților din domeniul dreptului bancar și financiar, dreptului imobiliar, precum și pe probleme juridice generale din domeniul societar și comercial.

Echipa extinsa a Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency este formata din:

Răzvan Stoicescu, Partener – Răzvan deține o experiență vastă în gestionarea întregii game de probleme de Restructurare și Insolvență.
Răzvan a acumulat o experiență extinsă în tranzacții complexe și a consiliat de-a lungul anilor clienți naționali și internaționali pe parcursul procedurii de insolvență, analizând viabilitatea afacerii și planurile de recuperare, negociind cu debitorii și oferind asistență cu privire la proiecte complexe de restructurare desfășurate cu creditorii instituționali și alți creditori garantați și chirografari.
Răzvan este recunoscut și pentru experiența sa în fuziuni și achiziții, precum și în domeniul bancar și financiar, și, în special, pentru capacitatea sa de analiză și de a găsi soluții inovatoare în structurarea unor astfel de tranzacții.

Iuliana Bidalache, avocat coordonator – Iuliana este un avocat și practician în insolvență foarte apreciat printre clienții societatii de avocatura Mușat & Asociatii pentru abilitatea extraordinară de a depăși problemele dificile în cazurile complexe pe care le gestionează. Experiența sa acoperă toate sectoarele industriale-cheie – energie, infrastructură, imobiliare, servicii medicale, etc. De asemenea, Iuliana gestionează administrări complexe în cadrul procedurii de insolvență, inclusiv insolvențe transfrontaliere, probleme contencioase complexe, precum și restructurare informală, executare a garanțiilor și litigii bancare, fiind implicată în toate etapele tranzacțiilor.

Dana Bușcu, avocat coordonator – Cu o experiență de peste 10 ani în calitate de avocat și practician în insolvență, Dana și-a construit o reputație în ceea ce privește asigurarea serviciilor de top pentru clienți în cadrul procedurilor de insolvență. Aceasta acoperă cu succes o gamă variată de cauze, asistând și reprezentând clienți în cadrul procedurilor de insolvență, evaluare a fezabilității juridice a planurilor de reorganizare, analiză a transferurilor și contractelor încheiate înainte de deschiderea procedurilor de insolvență, precum și a pretențiilor legate de rezilierea actelor frauduloase și angajarea răspunderii fostei conduceri pentru starea de insolvență a debitorului.

Andrei Coroian, avocat colaborator senior – Andrei este un avocat și un practician în insolvență remarcabil, care acționează în beneficiul entităților publice și private, băncilor și al altor creditori. Este cunoscut pentru abordarea detaliată în cazurile dificile, activitatea sa incluzând gestionarea insolvenței în asigurări, proiectelor de infrastructură, transport, construcții și tehnologie. Andrei oferă, de asemenea, asistență și reprezentare în domeniul procedurilor de executare silită, litigiilor și disputelor comerciale și civile, precum și de recuperare a creanțelor.

Cristinel Tudor, consultant senior – Cu o experiență de peste 10 ani în cadrul Mușat & Asociații, Cristinel a fost foarte apreciat pentru abordarea sa bazată pe o gândire analitică și critică în calitate de economist. Vasta sa experiență în calitate de practician în insolvență include asistarea și consilierea clienților în toate etapele de reorganizare și insolvență, reorganizare și proceduri voluntare pentru procese premergătoare insolvenței, faliment și lichidare, recuperare a creanțelor și negocieri cu debitorii și creditorii. Acesta a fost implicat în cazuri dificile, reprezentând cu succes clienții societății.

Diana Dobromir, avocat colaborator senior – Diana a obținut rezultate remarcabile în proiecte de mare importanță, care au inclus investigarea și administrarea societăților în insolvență, reorganizare și faliment a căror activitate se desfășoară în principal în industria farmaceutică, imobiliare, energie, transport și construcții. Aceasta a oferit, de asemenea, servicii speciale de consultanță și reprezentare în proceduri de executare silită, litigii și dispute comerciale și civile.

Ionuț Sanda, economist – Ionuț oferă asistență specializată în proiecte de mare anvergură care includ proceduri de insolvență, oportunități de soluționare și faliment iminent. Operând în domeniul economic încă din timpul facultății, acesta a acumulat o experiență notabilă în domeniul procedurilor de insolvență complexe. Experiența sa se concentrează pe domeniul bancar, industria farmaceutică, sectorul imobiliar, energie, transport și construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here