Proiect privind infiintarea unui Avocat al romanilor din afara granitelor

Partidul Conservator va discuta in prima sedinta a conducerii partidului un proiect privind infiintarea unui Avocat al romanilor din afara granitelor tarii, a declarat, joi, presedintele PC Diaspora Avram Gal, citat de Mediafax.

Avram Gal a precizat, intr-o conferinta de presa, ca in prima sedinta, de marti, a Biroului Politic al PC se va discuta proiectul privind infiintarea unui Avocat al romanilor din afara granitelor tarii, la care cetatenii din diaspora ar putea sa apeleze pentru diverse probleme, cum ar fi retrocedari.

El a spus ca acest Avocat al romanilor din afara granitelor ar putea sa aiba sediul in tara cu cel mai mare numar de romani, iar in statele in care sunt peste 3.000 de cetateni romani sa functioneze puncte de lucru.

Deputatul PC Ovidiu Raetchi a adaugat ca este o problema specifica pentru romanii de pretutindeni, deoarece MAE are o problema in a bugeta si finanta serviciile consulare si de aceea este nevoie de o institutie specializata cum este Avocatul romanilor de pretutindeni.