Proiect de lege: Mai multe zile libere!

Un nou proiect de lege, propus de catre deputatul Gheorghe Udriste, propune ca atunci cand zilele de sarbatoare legala coincid cu cele de weekend, zilele libere sa fie acordate in urmatoarele zile lucratoare.

Astfel, a demarat o initiativa legislativa de modificare a art. 139 din Codul Muncii. Proiectul prevedere ca „In cazul in care zilele de sarbatoare legala coincid cu zilele de repaus saptamanal, acestea se vor efectua in urmatoarea zi lucratoare”.

„In functie de anul calendaristic, nu putine sunt situatiile in care un procent semnificativ din zilele de sarbatoare legala coincid cu zilele de repaus saptamanal, astfel ca cetatenii nu beneficiaza de drepturile lor legale, de prevederea articolului 139 alin. (1). Propunerea legislativa privind completarea art.139 din Codul Muncii are ca scop clarificarea cadrului legislativ aflat in vigoare, astfel incat, in cazul in care zilele libere coincid cu zilele de repaus saptamanal, respectiv sambata si duminica, sa fie efectuate in urmatoarea zi lucratoare”, a explicat deputatul.