ASul de la Ashurst se retrage

James Collis, managing partner la firma de avocatura Ashurst, a anuntat ca se va retrage din aceasta functie de conducere, in luna mai, odata cu expirarea contractului.

In luna martie a anului 2012, Collis a fost numit managing partner, inlocuindu-l pe Simon Bromwich. Dupa patru ani in rolul de managing partner la Ashurst, Collis se va intoarce in domeniul financiar.

.Am venit in postul de managing partner la varsta de 41 de ani si sper ca voi mai candida de cateva ori in calitate de avocat”, Collis subliniand ca despartirea de domeniul financiar i-ar ingreuna, cu siguranta, activitatea: “Daca ar fi sa stau departe de finante prea mult, mi-ar face  intoarcerea cu mult mai dificila”, potrivit declaratiei pe care a oferit-o pentru publicatia britanica The Lawyer.

Urmatorului managing partner i se va aloca administrarea globala a firmei. Acesta va lucra alaturi de Ben Tidswell, director care are mai multe responsabilitati, printre care se numara cele care implica administrarea firmei si mentinerea relatiei cu clientela.

In vederea alegerii viitorului managing partner este convocata conducerea firmei, astfel membrii din conducere se aduna si se pun de acord asupra numirii in functie.

Vicepresedintele Mary Padbury, partenerul financiar Mark Vickers, partener bunuri imobiliare, Cristina Calvo (Madrid), corporate partener Sydney Roger Davies (Sydney) si CFO Brian Dunlop se vor intalni, incepand cu saptamana viitoare, pentru a il alege pe candidatul succesor lui Collis.

Desi mai multi parteneri de la Ashurst au declarat ca e mult prea devreme ca sa se pronunte asupra unui nume, atunci cand incearca sa faca un pronostic in ceea ce priveste numele urmatorului managing partner, majoritatea inclina sa creada ca o sa fie vorba despre cineva care a activat in pozitii de leadership, cum ar fi exemplul lui Simon Beddow.

Alti posibili candidati sunt seful departamentului de bunuri imobiliare Richard Vernon, aparent foarte popular in cadrul firmei, Logan Mair, client partner, sau David Jones, seful investitiilor in bunuri imobiliare, care insa pare a fi prea apropiat de clientii sai, pentru a se preta responsabilitatilor pe care le presupune rolul de managing partner.

In ultimul an, firma de avocatura Ashurst a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri de aproape patru procente, ajungand la 561 milioane €.

Pana in luna mai a anului curent, cei de la Ashurst preconizeaza ca vor gasi noul candidat pentru pozitia de managing partner. Potrivit declaratiilor oferite pentru The Lawyer, Tidswell cauta pe cineva cu potential, capabil sa creasca, pe care sa il caracterizeze viziunea inovativa si interesul pentru noile modele de business.

Informatii din surse exterioare sugereaza ca Ashurst ar putea sa se orienteze chiar catre un candidat din alta zona decat cea a firmei, in incercarea de a stimula finantele, poate catre cineva care are un target catre Asia-Pacific.

Lider pe piata de avocatura globala, firma Ashurst are o istorie bogata, de aproape 200 de ani. Au 420 de parteneri si alti 1450 de avocati care lucreaza pentru ei, in diverse zone ale lumii. Standardele de calitate la care activeaza le garanteaza renumele bun si o clientela fidela, multumita de serviciile prestate.

diana.petroiu@lhm.ro