Producatorii de procesoare se implica in razboiul patentelor Apple – Samsung

Producatorii de procesoare Intel si Qualcomm au furnizat avocatilor Apple din SUA un cod sursa care ii va ajuta sa dovedeasca ca gigantul american nu incalca anumite patente detinute de Samsung Electronics, a declarat un avocat australian  al companiei care a inventat iPhone-ul, citat de Bloomberg.

Avocatii din Statele Unite au inspectat codul, iar Intel si Qualcomm si-au dat acordul sa-l furnizeze avocatilor implicati in disputa legata de brevete din Australia, a spus ieri, la o audiere din Sydney, Andrew Fox, avocat al Apple.

Apple si Samsung, cei mai mari producatori de telefoane mobile, se pregatesc de inceperea unui nou proces in care companiile se acuza reciproc de incalcarea brevetelor. In ultimul an, cei doi producatori au initiat cel putin 30 de procese, pe 4 continente, dupa ce tentativele de rezolvare a disputelor pe cale amiabila au esuat.

Apple, cu sediul in Cupertino, California, a reusit sa intarzie cu patru luni aparitia tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 pe piata din Australia, acuzand Samsung de incalcarea mai multor patente legate de tehnologia touch screen si designul. Pe de alta parte, Samsung sustine ca unele produse Apple ii incalca mai multe patente din zona comunicatiilor mobile.

Desi intre cele doua companii se da o intensa lupta juridica, Apple este cel mai mare client Samsung. Sud-coreenii produc, printre altele, display-urile prezente pe mai multe dispozitive Apple, companie care genereaza aproximativ 7,6% din veniturile Samsung.