Procese un pic mai diferite

Dincolo de utilitatea procesului, de finalizarea acestuia si de a obtine un rezultat bun, unele procese sunt si amuzante dar si surprinzatoare. Va prezentam zece procese mai  neobisnuite.

1. Producatorii bauturii Redbull au fost dati in judecata de un consumator suparat, care, desi a baut foarte multe doze de bautura energizanta, nu a primit aripi. Detinatorii brandului de energizant au fost acuzati de reclama mincinoasa si de faptul ca aripile nu cresc, indiferent de numarul de doze.

2. Internetul face parte din viata noastra, nu este niciun dubiu. Insa unii aleg sa aduca si mai mult mediul online in viata lor. Spre exemplu, un tata din Zhengzhou, in China, nu a primit dreptul de a-si boteza copilul ‘@’. Da, da “@”. Instanta i-a oferit un motiv legal incontestabil pentru a-si motiva decizia: numele ”@” este imposibil sa fie transcris in limba mandarină, asa cum prevede legea

3. Dragostea incepe de multe ori cu un zambet si este bazata pe atractia fizica, pe calitatile care te incanta vizual, in prima instanta. In instanta a ajuns si o femeie care a fost data in judecata de sotul ei pentru ca, copilul lor era prea urat. Banuita ca ar fi infidela, sotul s-a revoltat si era decis sa afle adevatul. Problema era ca inainte sa cunoasca, femeia avea trasaturi nu tocmai demne de lauda, suferind foarte multe operatii estetice, astfel explicandu-se “frumusetea”copilului.  Femeia  a platit compensatii echivaland cu 120.000 de dolari fiind acuzata de excrocherie. Macar nu l-a inselat.

4. Berea se numara printre bauturile preferate ale barbatilor. Daca garanteaza succesul pe plan emotional, nu stim, insa Richard Overton a dat in judecata producatorul de bere Budwieser, pentru ca nu avut acelasi succes la femei, ca barbatii din reclamele brandului de bere. Dornic sa fie inconjurat de femei frumoase, precum actorii din reclame, a baut cantitati foarte mari de bere insa femeile au intarziat sa apara. Din pacate pentru el judecatorul a decis ca nu are dreptate, pierzand procesul.

5. Nimic nu poate inlocui iubirea materna. Pe acest principiu au mers si doi frati frati Stephen şi Kathryn Mine care si-au dat mama in judecata pentru ca nu le-a dovedit suficienta iubire. Procesul a fost declarat nul, dupa ce dovezile se bazau pe elemente deloc relevante. Kathryn a afirmat ca mama nu i-a cumparat rochia de bal dorita iar Stephen a fost amenintat ca daca nu foloseste centura de siguranta, politia va afla despre asta.

6. Distractia merita sacrificii. Pe acest sistem a mers si  Kara Walton care, pentru a nu plati taxa de intrare intr-un club de noapte, a incercat sa se strecoare pe geamul de la baie. In timpul “operatiunii”a alunecat si si-a spart doi dinti. Patronul clubului a fost dat in judecata si a platit ulterior 12.000 $ despagubiri

7. Un surfer din California l-a chemat in instanta pe unul dintre camarazii lui pentru ca acesta ii furase valul. Barbatul s-a aratat foarte afectat sustinand ca acel val ii era destinat. Curtea a respins cererea spunand ca nu se poate pune pret pe valuri.

8. NASA a distrus echilibrul universului, asa sustinea astroloaga Marina Bai care a fost profesional afectata de schimbarile realizate de NASA. Meseria ei a avut foarte mult de suferit deoarece traseul cometei Temple 1, cat si Universul nu vor mai fi niciodata la fel. Curtea a respins cererea ei.

9. Jonathan Lee Riches este cunoscut pentru procesele lui nenumarate care par a fi un job. El a chemat in instanta pe George W. Bush, piraţii din Somalia, NASCAR, Platon, Nostradamus şi Turnul Eiffel. Dupa ce Guiness Book il declarase recordman la intentat procese, el i-a dat in judecata si pe acestia, deoarece nu aveau dreptul sa publice capodoperele lui juridice.

10. Un barbat din Braila a chemat in instanta guvernul Statelor Unite ale Americii pe care il considera in totalitate responsabil de suferintele sale. Le solicita sefilor din justitie sa aduca in sala de judecata alaturi de magistrati si magicienii de la ONU sustinand ca „a fost agresat magic timp de 23 de ani” si are traume psihice.