Proces intre doi giganti ai retelelor sociale

Yahoo! a depus plangere impotriva Facebook, pe care-l acuza de utilizarea unora dintre patentele sale. Specialistii spun ca acest proces ar putea deschide calea pentru prima confruntare majora in domeniul judiciar a retelelor sociale.

Conform plangerii depuse la un tribunal federal din California, Facebook utilizeaza fara autorizatie zece patente detinute de Yahoo!, cu privire la publicitate, protectia vietii private sau mesagerie. Potrivit AFP, in plangerea sa Yahoo! asigura ca a obtinut primul patente destinate protejarii acestor inovatii la o mare parte a tehnologiei pe care este fondata celebra retea de socializare Facebook.

“Suntem dezamagiti ca Yahoo!, un partener de lunga durata al Facebook si o institutie care a obtinut beneficii substantiale din colaborarea sa cu noi, a hotarat sa se adreseze justitiei”, a declarat un purtator de cuvant al retelei de socializare.

AFP scrie ca Yahoo! poseda peste 1.000 de brevete si nu scapa nicio ocazie sa le sublinieze valoarea, in timp ce noua sa conducere este angajata intr-un vast proces de regandire a strategiei, destinat maximizarii valorii companiei. Yahoo! revendica peste 700 de milioane de vizitatori unici pe luna, in timp ce Facebook numara 845 de milioane de utilizatori activi in lume, dintre care majoritatea se conecteaza cel putin o data pe zi.