Preselecție pentru Concursul Willem Vis (ediția 2021-2022)

Preselecția pentru echipa care va reprezenta Universitatea din București la ediția 2021-2022 a concursului Willem Vis se va desfășura duminică, 10 octombrie 2021, la ora 17, online, în limba engleză, pe platforma Zoom: Link: https://campbell-edu.zoom.us/j/93173800712 pwd=L3ExK1ZWVXN4L1BvU3NPSGNHbHRzdz09 Meeting ID: 931 7380 0712 Passcode: 057717

Sunt eligibili studenții care vor fi în anul II, III, IV sau master în anul universitar 2021-2022.

Pentru a vă înscrie la preselecție vă rugăm să transmiteți următoarele documente printr-un email unic, către Lect. univ. dr. Raluca Papadima (raluca.papadima@drept.unibuc.ro), Av. drd. Miahela Gherghe (gherghe.mihaela@gmail.com) și Av. Maria Avram (ma_avram@yahoo.com) până la miezul nopții, sâmbătă, 9 octombrie 2021:

1. Scrisoare de prezentare și motivare, în limba engleză, în care să indicați dacă ați participat la alte concursuri de pledoarii sau debate, dacă și unde ați efectuat stagii de practică;

2. CV, în limba engleză, cu poză și date de contact (telefon și email);

3. Media obținută în fiecare din anii de studii anteriori, inclusiv nota obținută la toate materiile studiate, inclusiv la Colegiul Juridic Franco-Român;

Preselecția se va desfășura sub forma unui dialog care va testa motivația și capacitatea de raționament juridic și oratorie. Vă rugăm să descărcați și să citiți problema care va face obiectul ediției 29 Viena și respectiv ediției 19 Hong Kong (2021-2022) a concursului Willem Vis, care va deveni disponibilă pe paginile oficiale ale concursului (https://vismoot.pace.edu/ pentru Viena și http://www.cisgmoot.org/ pentru Hong Kong) în data de 8 octombrie 2021.

Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume, având peste 400 de universități participante. Concursul Willem Vis vizează dreptul contractelor internaționale și arbitrajul comercial internațional, pregătind studenții pentru cariere în departamentele de consultanță sau de litigii ale caselor de avocatură.

Studenții Universității din București câștigă în mod constant premii la concursul Willem Vis. Studenții din echipele anterioare au beneficiat de sprijin pentru obținerea de stagii și contracte de muncă în societăți de avocatură de prestigiu din România și din străinătate, precum și de sprijin pentru admiterea la programe de master din România și din străinătate.

Echipa este pregătită de un colectiv coordonat de lector univ. dr. Raluca Papadima și alcătuit din cadre didactice și foști participanți la concurs și beneficiază de asemenea în mod tradițional de sprijin pedagogic și/sau financiar din partea celor mai importante case de avocatură din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here