Preselecție Concursul Willem Vis (ediția 2020-2021) (runda 2)

Echipa care va reprezenta Universitatea din București la ediția următoare a concursului Willem Vis are nevoie de 2-4 membri suplimentari. Sunt eligibili studenții înscriși la master sau în anul IV sau III în cursul anului universitar 2020-2021.

Pentru a vă înscrie la preselecție vă rugăm să transmiteți următoarele documente la adresa de email raluca.papadima@drept.unibuc.ro, până la miezul nopții, joi, 22 octombrie 2020:
1. Scrisoare de motivare, în limba engleză, în care vă rugăm să indicați de asemenea dacă ați participat la alte concursuri de pledoarii sau debate, dacă ați efectuat stagii de practică, nivelul de cunoaștere a limbii engleze (scris și vorbit) și media obținută în fiecare din anii de studii anteriori, inclusiv la Colegiu (maxim o pagină)
2. CV, în limba engleză, cu poză și date de contact (telefon și email) (maxim 2 pagini)

Preselecția va avea loc online, exclusiv în limba engleză, în data de sâmbătă, 24 octombrie 2020, începând cu ora 16. Preselecția va testa motivația candidaților, abilitatea de a lucra în echipă în condiții de stres, inteligența, intuiția și aptitudinile de cercetare juridică riguroasă, precum și talentul oratoric. Preselecția se va desfășura pe baza problemei de la ediția 2020-2021 a concursului Willem Vis, care ridică interesante probleme de drept privind, printre altele, modalitatea de ținere a audiențelor și audiere a martorilor în arbitraj, în contextul actual (în persoană sau la distanță) precum și calificarea unor contracte de licență pentru de drepturi de proprietate intelectuală acordate în vederea producerii unui vaccin împotriva Covid-19.

Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume, având peste 400 de universități participante. Concursul Willem Vis vizează dreptul contractelor internaționale și arbitrajul comercial internațional, pregătind studenții pentru cariere în departamentele de consultanță sau de litigii ale caselor de avocatură.

Studenții Universității din București câștigă în mod constant premii la concursul Willem Vis și obiectivul este menținea acestei tradiții. Studenții din echipele anterioare au beneficiat de sprijin pentru obținerea de stagii în societăți de avocatură de prestigiu din România și din străinătate, precum și de sprijin pentru admiterea la programe de master din România și din străinătate.

Echipa este pregătită de un colectiv de cadre didactice și foști participanți la concurs și beneficiază de asemenea în mod tradițional de sprijin pedagogic și/sau financiar din partea celor mai importante case de avocatură din România. Sponsorii principali ai echipei Universității din București la ediția 2019-2020 au fost: Filip and Company, Fundația Telekom România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Suciu, Popa și Asociații și Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Echipa a primit de asemenea sponsorizări de la: Guia Naghi și Asociații, Leroy și Asociații, Markó & Udrea, MRP Partners, Paziuc & Jida Law Office, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, Stoica & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tudor Andrei & Associates – law firm associated with BDO, Sorina Olaru și Raluca Papadima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here