Premierul Ponta ia la verificat contractele statului cu casele de avocatura

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control sa solicite institutiilor publice lista tuturor contractelor cu casele de avocatura, dupa cum anunta biroul de presa al Guvernului.

Informatia vine la cateva ore dupa ce vine dupa ce in mass-media au aparut informatii cu privire la o presupusa investigatie a Corpului de control al primului-ministru asupra contractelor incheiate de stat cu casa de avocatura Stoica & Asociatii.

In urma cu doua zile, Executivul a adoptat o Hotarare de Guvern prin care institutiile publice care au angajati juristi nu vor mai avea posibilitatea sa incheie contracte cu firme de avocatura pentru reprezentarea in instanta.

“In acest context, in urma nenumaratelor sesizari si informatii aparute in mass-media potrivit carora anumite case de avocatura au un tratament preferential la unele institutii publice, incasand sume importante de bani, premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control sa solicite institutiilor publice lista tuturor contractelor cu casele de avocatura pe care le-au incheiat. Acest demers vine in continuarea actiunilor de audit pe care premierul Victor Ponta le-a solicitat din prima saptamana a mandatului sau si are ca scop informarea cetatenilor in legatura cu cheltuirea banului public”, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.