Premieră pentru piața juridică românească

The Times/ Legal Innovation este partenerul Global Legal Hackathon în organizarea în România a celui mai mare maraton juridic din istorie. Evenimentul se va desfășura simultan în 50 de orașe din 25 de țări, printre care și România. Astfel, în perioada 23/25 februarie, în Capitală, se vor reuni specialiști și antreprenori din domeniile IT și juridic, dar și studenți și persoane pentru care inovația este pasul firesc pentru dezvoltare, într-o dezbatere privind identificarea soluțiilor tehnologice la probleme de ordin juridic, ce pot contribui și la dezvoltarea mediului de afaceri. Evenimentul este organizat la nivel internațional de: Integra Ledger – blockchain for law, IBM Watson, Cadence, Global Legal Blockchain Consortium, North Texas Blockchain, iar în țara noastră este organizat de SCA Hristescu & Partners și Casa de avocatură Bulboacă și Asociații. Din juriu vor face parte, printre alții, și Felix Tătaru, președinte Global al IAA și, totodată, fondator și președinte al GMP, Mădălina Afrăsinie – judecător și păreședinte al Secției a VI-a din cadrul Tribunalului București -, sau Bogdănel Ivănel –cofondator al Code for Romania. Legal Hackathon este un eveniment care urmărește crearea de instrumente inovatoare legal-tech- business, care pot fi ulterior materializate într-un proiect software, util atât mediului privat, cât și celui public.

Primul Legal Hackathon a fost organizat în aprilie 2012 de Jonathan Askin, la acea vreme director al Incubatorului Juridic al Universității de Drept din Brooklyn, un guru al inovației în legal-tech. Imediat după aceea, în anul 2013, Universitatea Harvard avea să consolideze conceptul prin organizarea unui nou legal hackathon.

Temele de concurs, condițiile, toate detaliile de înscriere și participare la acest eveniment pot fi găsite accesând comunicatul atașat mai jos, sau pe globallegalhackathon.ro și Facebook.com/GLHRomania. Înainte de închiderea listelor de participanți erau înscriși deja peste 120 de români, care speră la unul din premiile ce vor fi decernate cu prilejul galei internaționale ce va fi organizată la New York, pe 21 aprilie 2018.

GHL – Prezentare Generală