Premiera in domeniul proprietatii intelectuale: NNDKP este din nou firma anului in Romania

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a castigat, pentru al doilea an consecutiv, premiul „Firma de proprietate intelectuala a anului in Romania” la gala premiilor Managing Intellectual Property (MIP), organizata ieri la Londra. Ana-Maria Baciu (foto), partener si coordonator al practicii de profil a firmei, a acceptat trofeul in numele NNDKP.

Managing Intellectual Property, una dintre publicatiile cele mai prestigioase in domeniul proprietatii intelectuale, a organizat anul acesta a zecea editie a galei (si a treia care include si Romania), dupa ce recent a dat publicitatii clasamentele din 2015 ale ghidului anual. NNDKP si-a pastrat si in acest an pozitia de lider in domeniul litigiilor privind brevetele si marcile/drepturile de autor si este singura casa de avocatura listata in topurile privind procedurile de inregistrare a brevetelor si marcilor.

Ne onoreaza sa fim in continuare recunoscuti de una dintre cele mai importante publicatii internationale de profil. Obiectivitatea clasamentelor este data de discutiile aprofundate, pe parcursul unui an, cu clientii si competitorii nostri, care au evidentiat cunostintele si abilitatile unei echipe foarte specializate, consolidate in 12 ani de existenta, de a oferi solutii practice oricarei solicitari din domeniu„, considera Ana-Maria Baciu.

Si in clasamentele date publicitatii in 2015 de World Trademark Review 1000 (WTR1000), ghid specializat pe domeniul marcilor, NNDKP a fost singura firma din Romania clasata pe primul palier in ambele arii cercetate in jurisdictia noastra: proceduri administrative si strategie, respectiv apararea drepturilor si litigii.

NNDKP s-a situat si in anii trecuti pe primele locuri in topurile publicatiilor omonime, precum si in cele ale IAM Patent 1000 (specializat in domeniul brevetelor) si Chambers & Partners, editia europeana.

Practica de proprietate intelectuala a NNDKP (NNDKP IP) a fost infiintata in 2003, fiind specializata in administrarea drepturilor de proprietate intelectuala si consultanta in domeniul drepturilor legate de proprietate intelectuala, precum si solutionarea aspectelor litigioase legate de acestea.

NNDKP IP are o echipa formata din cinci avocati (doi dintre ei avand si calificarea de consilieri in proprietate industriala) si trei consilieri in proprietate industriala in domeniile marci, desene si brevete.

Printre clientii asistati de echipa NNDKP IP se numara companii nationale si multinationale din domenii precum: IT & media, industria auto, FMCG si suplimente nutritive, producatori sau distribuitori de produse farmaceutice, retail, telecomunicatii, jocuri de noroc, industria tutunului.