Poveste din gura „leului“

Un reportaj inedit și exclusiv din interiorul NNDKP, cea mai puternică societate de avocatură din România și în opinia directoarelor internaționale de profil, surprinde câteva din secretele succesului – un decor minimalist într-o clădire impunătoare, un soft de ultimă generație care monitorizează în timp real tot ce mișcă într-o firmă în care atmosfera este una „de familie“

Toată lumea știe povestea nuanțată și romanțată a copiatorului de 45 kg din bucătăria din Drumul Taberei, ce a servit ca prim sediu al soților Ion și Manuela Nestor, care au pus bazele celui mai cunoscut acronim din avocatura românească, NNDKP. De-a lungul anilor, s-au adăugat Andrew Kingston și Patricia Petersen și mai apoi Ana Diculescu-Șova, pentru a întări departamentul de litigii al nou-createi entități și spațiul a devenit mereu neîncăpător. Din Drumul Taberei, a urmat o vilă în Cotroceni, apoi o alta pe strada Aviator Mircea Zorileanu, apoi un sediu ultramodern în epocă, -Neocity Tower, și spre final 3 etaje în Bucharest Business Park, în zona de nord a Bucureștiului.

Era greu de prevăzut ce mai poate urma, care va fi nivelul următor în evoluția de business a firmei de avocatură care a cules în ultimii ani mai toate recunoașterile oficiale ale directoarelor internaționale (Chambers, Legal 500, IFLR) dar și pe cele informale, ale concurenților din piață, ale jurnaliștilor de -business, ale clienților. Cu toate acestea, în urmă cu puțin timp, NNDKP s-a relocat în GlobalWorth, cu siguranță cea mai modernă… spre Sci-Fi clădire de birouri a Capitalei. Cu facilități demne de anul 2017 în orice colț al lumii civilizate (vestiare pentru bicicliști, un singur exemplu), cu o priveliște care îți taie respirația (360° asupra zonei rezidențiale a orașului), cu o recepție proprie unde mușchiul de pădure se îmbină cu silueta zveltă și modernă a podului din logo-ul și tagline-ul companiei „Building Bridges“.

Biroul lui Ion Nestor asta face, construiește un pod între arta și profesia de avocat, între primii 20 de ani ai companiei și următorii 20, care i se aștern în față.

Recunosc că mă așteptam la un birou impunător ca suprafață, care să ia ochii clienților și să complexeze adversarii care i-ar trece pragul. Nu e deloc așa! Biroul lui Ion Nestor, în care suntem prima publicație ce are privilegiul de a intra și, mai mult, de a face o ședință foto, inspiră naturalețe. Acesta este cuvântul, probabil. Nimic ostentativ, nimic opulent. Câteva obiecte de artă cu propria lor poveste în amintirile lui Ion -Nestor, nu adunate ca să „dea bine“, biroul Maestrului și alături un mic spațiu de discuții, o măsuță și două canapele. Decor minimalist, în trenduri, cu accente românești.

”Semnele vitale” ale firmei monitorizate de Ion nestor în timp real

Așa cum este NNDKP astăzi: o corporație internațională prin anvergură și clienți, prin venele căreia curge suflu și suflet românesc. Inteligența antreprenorială combinată cu tehnologie de ultimă oră, un soft care monitorizează în timp real toate „semnele vitale“ ale firmei, de la dosare, soluții, work-flow, încasări, gestionarea comunicării cu clienții și intra-comunicație între șefii de departamente, avocați și managementul companiei.

Am petrecut o oră în compania lui Ion Nestor, care ne-a fost alături în shooting-ul foto atât la el în birou, cât și la recepția aflată un etaj mai jos. Destins, zâmbitor, preocupat. Un om aflat în timpul programului de lucru, dar un om stăpân pe el și pe timpul lui, și mai ales un lider care se vede că își iubește profesia și echipa pe care a construit-o cu migală. Cine cunoaște avocatura de astăzi știe că aceasta este cea mai mare provocare a anului 2017 pe nișa de business: recrutare inteligentă, păstrarea oamenilor care aduc plus-valoarea, a „rain man“-ilor cum zic americanii, gestionarea fluxului comunicațional între parteneri și menținerea unei balanțe motivaționale între viața profesională și cea personală a fiecărui membru al echipei.

Senzația pe care o lasă NNDKP astăzi este aceea de familie. În sensul ei cel mai pur românesc: de bunăvoie și zâmbet în toate, chiar și în muncă. De timp de calitate petrecut împreună, de spațiu cozy unde fiecare își pune amprenta personală. Este cheia spre evoluția și inovația care fac din NNDKP, pentru al doilea an consecutiv, Law Firm of the Year. Bucurie conștientă, reținută, confirmare a muncii și a valorii unei echipe condusă de un om care este înainte de a fi un manager, un lider. De urmat. Și de urmărit.

Declarații:

”Am crescut prea mult ca să mai fim digerabili, de aceea pare neverosimil să se mai pună problema de a fi  tentați de vreo eventuală ofertă de fuziune cu vreo mare casă de avocatură occidentală”

Ion Nestor

”Lumea avocaturii este extrem de competitivă și dură, iar un lider nu poate exista fără echipă. Trebuie să fii exemplu pentru ceilalți. În profesia de avocat, liderul este şi mentor pentru cei cu care lucrează, pentru că e obligatoriu să fie și un foarte bun profesionist. Nu te urmează nimeni dacă nu eşti profesionist. Avocaţii te respectă dacă pot găsi la tine sprijinul profesional, în primul rând”

Manuela Nestor

REPERELE UNEI POVEȘTI DE SUCCES

1990: Ion şi Manuela Nestor pun bazele unei firme de consultanţă juridică în domeniul afacerilor.

1995: Firma devine Nestor – Nestor – Kingston – Paterson, prin parteneriatul încheiat cu cei doi avocaţi cu pregătire la Harvard.

2001: Ana Dinulescu-Şova devine partener în firmă, căreia prin această mutare i se adaugă un departament puternic pe aria de litigii şi arbitraj.

2004: Firma a urmărit o politică de extindere teritorială, deschizând primul birou din afara Capitalei, la Timişoara. Au urmat birourile regionale de la Braşov (2007), Craiova (2010), Cluj (2011).

2008: A stabilit o alianţă cu Link Resource în domeniul consultanţei şi execuţiei pentru serviciile din domeniul sănătăţii şi a lansat o entitate juridică specializată în consultanţa fiscală, poziţionându-se drept concurent direct al marilor firme de consultanţă din „Big 4“ prezente în România.

2010: A pus bazele unei colaborări permanente cu una din principalele societăţi de insolvenţă, Casa de Insolvenţă Transilvania, pentru a putea răspunde solicitărilor pieţei pe acest segment.

2015: Aniversează 25 de ani de la înființare.2016: NNDKP și Transfer Pricing Services, principalul consultant fiscal independent în domeniul prețurilor de transfer, stabilesc un parteneriat strategic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here