Posturi suplimentare in Justitie pentru implementarea noului Cod de procedura civila

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a anuntat la intalnirea de la Craiova cu presedintii curtilor de apel din tara ca pentru implementarea noului Cod de procedura civila, la rectificarea bugetara din luna august vor fi alocate resurse pentru finantarea unui numar de 400 de posturi de judecator si de 280 de posturi destinate personalului auxiliar. Aceste resurse vor fi asigurate prin intermediul unui memorandum aprobat de Ministerul de Finante, care prevede alocarea de resurse pentru implementarea noului Cod de procedura civila.

Suma exacta care va fi alocata prin acest memorandum pentru cele 150 de posturi vacante de judecatori, 250 de posturi suplimentare care nu fusesera bugetate si 280 de posturi de personal auxiliar nu a fost inca dezvaluita. Datele exacte vor fi facute publice dupa semnarea memorandumului.

„Este si un angajament asumat de fostul Guvern, dar, in primul rand, este vorba de statul roman in relatia cu Comisia Europeana pentru Mecanismul de Cooperare si Verificare pe care trebuie sa il respectam, pentru ca tine de bunul mers al instantei. Se vor accelera niste proceduri, va fi un efect benefic pentru cetateni si pentru firmele care se vor adresa justitiei si acesti bani ii vom obtine de la Guvern”, a declarat Titus Corlatean la intalnirea de la Craiova.

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a participat joi, 5 iulie, la invitatia presedintelui Curtii de Apel Craiova, judecator dr. Mihaela Cotora, la reuniunea trimestriala a Curtilor de Apel din Romania. La reuniune au fost invitati printre altii, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica, presedintele Sectiei a II-a Civile a inaltei Curti de Casatie si Justitie, Adrian Bordea, precum si Secretarii de Stat in Ministerul Justitiei, Florin Motiu si Ovidiu Putura. Printre temele abordate s-au numarat situatia resurselor umane la nivelul Curtilor de Apel, suplimentarea schemelor de personal, organizarea concursurilor de recrutare pentru magistrati, aspecte organizatorice si administrative privind activitatea instantelor in contextul intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila, volumul optim al activitatii instantelor, discutarea proiectului de buget pentru anul 2013, situatia logisticii la nivelul instantelor de judecata, precum si proiecte de modificare a legislatiei din domeniul justitiei.