Portalul drepturicivile.ro, initiativa pentru cunoasterea drepturilor cetatenesti

Portalul drepturicivile.ro, lansat recent de catre Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), are ca obiectiv principal consolidarea sistemului de protectie a drepturilor omului in Romania. In acest sens, portalul este gandit ca un instrument util pentru cei care vor sa se informeze corect si sa aprofundeze tema drepturilor cetatenesti.

Accesand portalul drepturicivile.ro, se poate observa interesul pe care APADOR-CH  l-a acordat unor categorii precum “Drepturile Omului in instantele nationale”, “Drepturile Omului la CEDO”, “Drepturile Omului dupa CEDO”, alaturi de sectiunile “Consiliere online” si “Stiri”, toate reprezentand inceputul unei arhive de resurse interesante in domeniu, cu siguranta folositoare si peste ani. Ei insisi se recomanda ca fiind o “platforma interactiva pentru drepturile omului”.

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care isi propune sa protejeze drepturile omului, restabilind un echilibru in beneficiul societatii, de fiecare data cand acestea sunt incalcate. A fost infiintata in anul 1990.

Organizatia a editat Revista Romana de Drepturile Omului, din anul 1993 pana in anul 2005. Dupa anul 2005, aceasta a fost inlocuita de Noua Revista de Drepturile Omului.

Comitetul Helsinki din Norvegia, infiintat in anul 1977, este o organizatie non-guvernamentala care lucreaza in domeniul drepturilor omului, urmarind respectarea si punerea lor în practica. Activeaza in Europa, Asia Centrala si America de Nord, iar sediul social al organizatiei este in Oslo.

Nu in ultimul rand, credem ca aceasta initiativa a lansarii portalului drepturicivile.ro va reprezenta un ajutor binevenit, un instrument de lucru stimulativ, pentru orele de Educatie Civica din invatamantul primar.

diana.petroiu@lhm.ro