Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, alături de clientul tradițional Ameropa în arhitectura de finanțare sindicalizată în valoare de 324 milioane euro

Ameropa a semnat o facilitate de credit tip revolving multivalută în valoare de 324 milioane euro cu un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română (BCR) şi Raiffeisen Bank SA în calitate de aranjori principali mandataţi iniţiali, bookrunners şi bănci de structurare, împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti şi UniCredit Bank, în calitate de aranjori principali mandataţi şi creditori, conform unui comunicat al BCR.

Popovici Niţu Stoica & Asociaţii (PNSA) a acţionat în calitate de consultant legal pentru Ameropa, echipa de avocați fiind coordonată de Alexandru Ambrozie, Partner si Codrin Luță, Managing Associate și a inclus-o și pe Teodora Cazan, Senior Associate.

BCR a acţionat şi în calitate de agent de facilitate şi garanţii, precum şi agent de documentaţie.

Facilitatea, a cărei maturitate poate fi extinsă până la trei ani, va fi folosită de Azomureş SA, Ameropa Grains SA şi Chimpex SA pentru a consolida structura datoriilor financiare şi a majora valoarea acestora prin refinanţarea facilităţilor bilaterale existente şi finanţarea noilor nevoi de capital de lucru. Facilitatea este compusă din două tranşe, o facilitate de credit tip revolving şi o tranşă care poate fi utilizată sub formă de facilităţi auxiliare în scopuri diverse, inclusiv facilităţi de tip ovedraft, scrisori de garanţie şi acreditive.

Suntem foarte încântaţi că am semnat cu succes aceasta nouă facilitate. În plus faţă de refinanţarea liniilor existente într-o unică facilitate sindicalizată, aceasta permite entităţilor din România ale grupului Ameropa să-şi mărească substanţial capacităţile de finanţare bancară. Succesul acestei tranzacţii demonstrează calitatea ridicată a operaţiunilor grupului în România şi relaţiilor sale strânse cu băncile, fiecare dintre acestea fiind şi creditorii grupului la nivel global“, spune Andreas Zivy, preşedinte al Grupului Ameropa.

Ameropa este un client tradițional al societății Popovici Niţu Stoica & Asociaţii (PNSA), la finalul anului trecut grupul elvețian primind asistență juridică în tranzacția care a presupus cumpărarea silozului Sărulești de la compania Comcereal Fundulea din judeţul Călăraşi, o companie cu activităţi în comerţul cu cereale şi producţia vegetală, deţinută majoritar de antreprenorul Constantin Dumitru. Echipa de avocați Popoviciu Nițu Stoica & Asociații a fost coordonată de Bogdan C Stoica, Deputy Managing Partner împreună cu Mariana Marcu, Senior Associate. Aceasta a reprezentat cea de-a treia tranzacţie a elveţienilor din 2018 după ce în luna iunie 2018 Ameropa a mai achiziţionat 40% din companiile Promat Comimpex (Satu Mare) şi Agroind Cauaceu (Bihor), ambele cu activităţi în distri­buţia materiilor prime agricole şi comerţul cu cereale. Și în această tranzacție Ameropa a beneficiat de asistența juridică a avocaților Popoviciu Nițu Stoica & Asociații. Echipa a fost coordonată de Bogdan C Stoica, Partener împreună cu Andreea Hulub, Managing Associate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here