Popovici Nitu & Asociatii si Reff & Asociatii, in mega-tranzactia prin care Auchan a preluat 12 hipermarketuri si galerii comerciale

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea de catre grupul francez Auchan a 12 hipermarketuri si galerii comerciale operate de retailer in Romania, tranzactia estimata la peste 260 milioane de euro fiind una dintre cele mai mari de pe piata de retail din Europa Centrala si cea mai mare din tara noastra in 2014.

Auchan a fost asistat in aceasta tranzactie de catre firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii, printr-o echipa de avocati formata din av. Bogdan Stoica (Partner) si av. Irina Ivanciu (Managing Associate).

Operatiunea se va realiza prin preluarea controlului unic de catre Auchan asupra Tim Property Development, Ideal Casa Design, BR Real Friends, Compact Motor, Art Bau International, Metro Imobiliare Investment si a activelor si contractelor aferente activitatii de inchiriere desfasurata in Centrul Comercial Pitesti de catre Rolast. Auchan achizitioneaza firmele prin preluarea a 100% din partile sociale ale acestora si prin dobandirea dreptului de proprietate asupra activelor din Pitesti, dupa ce firmele incheie un proces de divizare, prin care se vor infiinta noi societati, care vor prelua restul activelor netranzactionate, pentru a transfera catre Auchan doar cele 11 hipermarketuri si galerii Comerciale, precum si activele din Pitesti„, arata in decizia Consiliului Concurentei, citata de Mediafax.

Spatiile preluate sunt din Timisoara (2), Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Galati, Ploiesti, Bucuresti Berceni, Constanta, Bucuresti Pallady si Pitesti.

Tranzactia implica transferul catre Auchan a 12 centre comerciale, incluzand spatiile in care isi desfasoara activitatea hipermarketurile operate in prezent de acesta, prin contracte de inchiriere sau subinchiriere incheiate de catre real,- Hypermarket Romania SRL (firma preluata de Auchan in anul 2013), precum si spatiile aferente galeriilor comerciale inchiriate in prezent catre terti, spatiile comune aferente si activitatea constand in prestarea serviciilor de inchiriere.

Vanzatorii au beneficiat de asistenta juridica a firmei de avocatura Reff & Associatii, membru Deloitte Legal in Romania, printr-o echipa din care au facut parte av. Alexandru Reff (Managing Partner) si av. Gianina Gavanescu (Managing Associate).

Se emite prezenta decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata prin preluarea de catre Auchan Romania a controlului unic asupra societatilor Tim Property Development, Ideal Casa Design, BR Real Friends, Compact Motor, Art Bau International, Metro Imobiliare Investment si asupra activelor si a contractelor aferente activitatii de inchiriere desfasurata in centrul comercial Pitesti de catre Rolast, constatand ca, desi operatiunea cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal„, mai spune decizia CC.

Auchan a deschis in decembrie al 32-lea magazin din Romania, fiind prezent in 18 orase si mai are in constructie un centru comercial la Brasov. Retailerul are peste 11.000 de angajati.

Grupul a finalizat in prima parte a anului trecut remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumparate de la grupul german Metro in 2012, dupa o investitie de 40 milioane de euro.

Dupa integrarea acestor hipermarketuri, Auchan Romania a incheiat anul 2013 cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan si Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro.

Potrivit unor informatii anterioare, din 2006, data deschiderii primului hipermarket in Romania, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro.

Continut oferit de catre partenerul media CEE Legal Matters. Sursa originala a stirii poate fi consultata AICI.