Popovici Nitu & Asociatii, alaturi de LPF in vanzarea drepturilor TV ale Ligii I

Liga Profesionista de Fotbal a semnat un parteneriat media cu o companie din Uniunea Europeana privind comercializarea drepturilor de difuzare a Campionatului National al Ligii I, arata un anunt postat pe site-ul LPF.

Potrivit unor surse din media, drepturile TV ale Ligii I au fost vandute catre Intel Sky Broadcast Ltd., o firma cu sediul in Malta, tranzactia fiind asistata de catre firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii.

Parteneriatul a fost semnat pe o perioada de 5 ani, perioada in care Liga Profesionista de Fotbal va incasa o suma anuala neta egala cu valoarea sumelor anuale incasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF in ultimele 3 sezoane competitionale: 2011/2012, 2012/2013 si 2013/2014. Suma respectiva nu a fost precizata.

La aceasta suma va fi adaugat inca un milion de euro net anual, in situatia in care LPF va organiza competitia „Cupa Ligii„, precum si un procent de 20 la suta din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, in direct, a jocurilor din Campionatul National al Ligii 1, mai arata anuntul.

LPF mentioneaza ca din sumele care urmeaza sa fie incasate in baza parteneriatului media nu vor fi achitate comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializarii drepturilor de difuzare de catre LPF.

picture-parteneriat-prima 2 

Presedintele LPF, Gino Iorgulescu (foto), a precizat: „Prin semnarea parteneriatului media in conditiile prezentate mai sus, mi-am respectat angajamentele asumate fata de cluburile din Liga 1 la momentul alegerii mele in functia de Presedinte al LPF„. 

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF a declarat: „Sunt incantat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins ca experienta companiei pe care o reprezint in privinta valorificarii drepturilor de difuzare va contribui in mod decisiv la cresterea valorica a produsului media asociat Campionatului National al Ligii 1 si, implicit, a spectacolului sportiv creat de aceasta competitie„.