POPESCU & ASOCIAȚII suspendă în instanță trei hotărâri ale Consiliului Local Mogoșoaia, în cel mai complex dosar de expropriere din epoca modernă

POPESCU & ASOCIATII a obtinut in instanta suspendarea a trei hotarari ale Consiliului Local Mogosoaia prin admiterea recursului promovat in numele clientului, acte administrative ce reprezinta un pas important in cadrul unei ample si controversate proceduri de expropriere demarate la nivelul autoritatii locale inca din anul 2017.

Hotararile CL Mogosoaia privesc aprobarea documentatiei topo-cadastrale, documentatiei tehnice pentru reconfigurarea parcelelor in vederea dezvoltarii urbanistice a terenurilor agricole prin schimbarea regimului juridic, economic si tehnic cu modificarea geometriei, pozitionarii si a suprafetei parcelelor si de pregatire a terenului, ceea ce conduce implicit la exproprierea fortata a terenurilor detinute in zona atat de catre persoane fizice cat si de institutii publice.

Procedurile gestionate de echipa POPESCU & ASOCIATII fac parte din unul dintre cele mai complexe dosare din Romania din epoca moderna care vizeaza exproprierea de terenuri in vederea dezvoltarii amplului proiect de urbanizare a extravilanului localitatii – Sectorul Zero, avand ca obiect restituirea a peste 28,000 ha de teren. Proiectul este un mic oras cu aproximativ 90.000 de locuitori care ar urma sa se intinda pe peste 1.100 de hectare si ar include zone rezidentiale, magazine, un campus universitar, un spital si un parc de agrement.

Consecinta imediata a solutiei obtinute este aceea ca, pana la verificarea legalitatii actelor administrative emise de catre CL Mogosoaia, este sistat orice demers administrativ ce ar putea conduce la continuarea procedurii de expropriere si implicit la schimbarea regimului juridico-economic al terenurilor aflate in zona de impact.

Dosarul a fost in mod particular dificil pentru ca implica o suprafata foarte vasta de terenuri arabile care fac obiectul executiei, iar in zona se doreste cresterea artificiala a valorii unor suprafete semnificative de teren, inclusiv cea care apartine clientului POPESCU & ASOCIATII, in detrimentul cetatenilor care ar fi despagubiti cu o sumă minima, in comparatie cu beneficiile si avantajele care s-ar obtine ca urmare a exproprierii. Mogosoaia, situata in apropierea capitalei, este foarte importanta din punct de vedere al patrimoniului cultural (un palat in stil brancovenian, construit in secolul al 17-lea, de mare insemnata pentru cultura locala), iar eforturile noastre au avut un sprijin foarte important din partea comunitatii locale care isi doreste ca acest patrimoniu sa ramana neatins si conservat pentru generatiile viitoare.

Echipa care a obtinut decizia favorabila clientului a inclus avocati specializati in litigii, imobiliare, restituiri si excutare, dar si PPP si a fost coordonata in cadrul POPESCU & ASOCIATII de Andreea MIHALACHE, Senior Counsel, alaturi de Octavian POPESCU, Partner.

POPESCU & ASOCIATII este societatea de avocatura din prima linie ce pune la dispozitia clientilor premium servicii integrate de exceptie, atat in Romania cat si peste hotare, in toate ariile de practica relevante si in mod special, in industriile de interes pentru jucatorii economici activi.

POPESCU & ASOCIAȚII și avocații sai sunt inclusi in elita avocaturii de business din Romania in arii precum Corporate/Fuziuni si Achizitii, Litigii, Parteneriate Public-Privat si Achizitii Publice, Restructurare si Insolventa, Taxe si Dreptul Penal al Afacerilor, in baza capabilitatilor extraordinare in sectorul juridic si a aprecierilor clientilor, recunoasteri acordate de cele mai recente editii ale tuturor directoare juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation si Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusa pe lista scurta a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului in Litigii si de catre Europa Property, publicația specializată in sectorul imobiliar comercial din Europa Centrala si de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului in Romania in Imobiliare in cadrul SEE Real Estate Awards, editia a 15-a.

O performanta de neegalat este reprezentata de obtinerea in exclusivitate a titlului Highly Commended Law Firm in South Eastern Europe la editia 2021 a The Lawyer European Awards. POPESCU & ASOCIATII a devenit astfel prima firma de avocatura din Romania, cu mai putin de 3 ani de activitate, care reuseste sa obtina aceasta recunoastere, pozitionarea in clasamentul The Lawyer vizand o categorie regionala, dominata de nume cu rezonanta in avocatura europeana.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firma de Avocatura in Litigii din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatura in Drept Bancar din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatură in Drept Imobiliar din Romania și a fost recunoscută printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din Romania, in baza experientei extraordinare si a recunoasterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here